Ο επικεφαλής των πρωταθλητών της Formula 1, ο άνθρωπος που σχεδίασε και εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία το πλάνο της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, αποχωρεί στο τέλος της φετινής χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «motorsport-total», o Toto Wolff έχει λάβει ήδη την απόφασή του και θα την ανακοινώσει μέσα στον Ιούνιο. Το συμβόλαιο του 48χρονου Αυστριακού με τη Mercedes-AMG F1 λήγει τον Δεκέμβριο του 2020, όπως και του Lewis Hamilton.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες και φύγει ο διευθυντής, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά του Βρετανού πρωταθλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, η αποχώρηση του Wolff δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ο Αυστριακός κατέχει το 30% των μετοχών της Mercedes-AMG F1 – το άλλο 70% το έχει η Daimler. Οπότε δεν πρόκειται για έναν απλό διευθυντή αλλά για ένα πολύ ισχυρό μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου.

Ο Toto Wolff λέγεται ότι δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα του γερμανικού ομίλου και CEO της Mercedes, Ola Kaellenius. O τελευταίος επιθυμεί να αναπροσαρμόσει όλο το πρόγραμμα, κάτι στο οποίο δεν συμφωνεί ο επικεφαλής του τμήματος της F1.

Το τι συμβαίνει πραγματικά θα το μάθουμε σύντομα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης