Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

O Michael Schumacher έκλεισε τα 52 του χρόνια και οι διοργανωτές της Formula 1, του σπορ στο οποίο πρωταγωνίστησε για 17 χρόνια, του ετοίμασαν ένα συγκινητικό βίντεο για του ευχηθούν χρόνια πολλά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σπουδαίος Γερμανός οδηγός, κάτοχος 7 παγκοσμίων τίτλων και νικητής σε 91 Grand Prix, συνεχίζει να δίνει τον σπουδαιότερο αγώνα της ζωής του, επτά χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα στις Γαλλικές Άλπεις κάνοντας σκι.

Ελάχιστοι γνωρίζουν αν ο Schumi βρίσκεται στην οικογενειακή έπαυλη στην Ελβετία ή στη βίλα που αγόρασε σχετικά πρόσφατα η γυναίκα του Corinna στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Το μόνο βέβαιο είναι πως εξειδικευμένοι νοσηλευτές και κορυφαίοι γιατροί είναι πάντα στο πλευρό του, δοκιμάζοντας πρωτοποριακές μεθόδους και θεραπείες, προκειμένου να μπορέσουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια του Schumacher δεν επιτρέπει να διαρρεύσει το παραμικρό σχετικά με την πορεία της υγείας του. Άπαντες όμως γνωρίζουν πως αδυνατεί να περπατήσει και να μιλήσει. Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη Πέρασαν 7 χρόνια από το τραγικό ατύχημα στις Γαλλικές Άλπεις.επιρροή στο σπορ, η σημαντική αυτή προσωπικότητα, ο πάμπλουτος αυτός αθλητής, είναι καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Δεν μπορεί να συνομιλήσει με τη σύζυγο και τα παιδιά του, να καμαρώσει τον γιο του Mick στις αγωνιστικές πίστες, να δει την κόρη του Gina-Maria να ιππεύει τα πανέμορφα άλογα που διατηρούν στους στάβλους, να φτιάξει τα αμπέλια που τόσο ονειρευόταν και να δρέψει τους καρπούς των κόπων του.

Ο Michael Schumacher έχασε σχεδόν τα πάντα εκείνο το πρωινό της 29ης Δεκεμβρίου του 2013 στο χειμερινό θέρετρο του Μεριμπέλ. Κανείς όμως δεν πρόκειται να τον ξεχάσει. Η φήμη του προηγείται και εκατομμύρια φίλοι της F1 σε κάθε γωνιά της γης υποκλίνονται στο τεράστιο ταλέντο αυτού του οδηγού.

Παλιοί και νεότεροι οδηγοί τον σέβονται απεριόριστα και οι tifosi τον λατρεύουν. Αυτός επανάφερε στην κορυφή τη Ferrari και σάρωσε τα πάντα μαζί της, κυριαρχώντας σε κάθε πίστα και προσφέροντας κατά καιρούς επιδείξεις λαμπρότητας, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Stirling Moss για στο Ισπανικό GP του 1996.

Όπως έλεγε και ο ίδιος, τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. O Lewis Hamilton έχει γράψει ήδη ιστορία. Ωστόσο, τόσο ισχυρές προσωπικότητες, που κυριαρχούν απόλυτα σε όλους τους τομείς ενός αθλήματος, σπάνια εμφανίζονται. Ο Schumi είναι ένας ζωντανός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης