Τους λόγους που οδήγησαν στην επαφή κατά τη διάρκεια του πρώτου κιόλας γύρου στο Grand Prix της Ισπανίας ανέλυσαν οι δύο οδηγοί της Mercedes AMG Petronas.

Nico Rosberg και Lewis Hamilton έδωσαν μάχη στις πρώτες στροφές, αλλά τελικά και οι δύο κατέληξαν στην αμμοπαγίδα, εγκαταλείποντας πρόωρα τον αγώνα. Στη γερμανική ομάδα επικράτησε αναταραχή, με τον Toto Wolff να τους καλεί άμεσα στο box για εξηγήσεις, αλλά και για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Από την πλευρά τους, οι αγωνοδίκες εξέτασαν το ατύχημα και αποφάσισαν πως πρόκειται για αγωνιστικό συμβάν. Έτσι, κανείς δεν δέχθηκε ποινή, μοιράζοντας ουσιαστικά την ευθύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο έκαναν οι Rosberg – Hamilton, με τον Γερμανό να υποστηρίζει πως προσπάθησε να κρατήσει τη γραμμή του και τον Βρετανό να λέει ότι ήταν πιο γρήγορος στο συγκεκριμένο σημείο, πίεσε για να περάσει, αλλά τελικά όλα πήγαν στραβά.

«Έβλεπα τον Lewis και εξεπλάγην που τον έβλεπα να επιμένει για να βρει κενό. Είχα κλείσει τον διάδρομο όσο πιο νωρίς και έκανα αυτό που θα έκανε κάθε οδηγός στη θέση μου. Είναι απογοητευτικό που τέλειωσε έτσι ο αγώνας μας. Οι κριτές είπαν πως πρόκειται για αγωνιστικό συμβάν. Το δεχόμαστε και προχωράμε» δήλωσε ο Rosberg.

Από τη μεριά του, ο Hamilton είπε: «Έφυγα καλά, αλλά με πέρασε στην πρώτη στροφή. Στη στροφή 3 όμως είχα καλύτερη έξοδο, εκείνος έκανε λάθος με τις ρυθμίσεις του κινητήρα και έχασε σε ισχύ. Τον έφτασα, ήμουν πιο γρήγορος και επιτέθηκα. Δεν τον κατηγορώ, αλλά οποιοσδήποτε οδηγός αγώνων θα ορμούσε εκεί. Με έκλεισε και έπρεπε να κάνω κάτι για να μη χτυπήσουμε. Πάτησα στο χορτάρι και έγινε αυτό που έγινε. Όταν σταμάτησε το μονοθέσιο στην αμμοπαγίδα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Απολογούμαι σε όλους στην ομάδα, στους 1.300 ανθρώπους που δουλεύουν στο εργοστάσιο. Είμαι πολύ στενοχωρημένος με αυτήν την κατάληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης