Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η φετινή σεζόν -όταν αυτή ξεκινήσει- θα είναι η τελευταία του Γερμανού οδηγού στη Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Vettel θα αποχωρήσει από το Maranello έπειτα από έξι χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O ίδιος ευχαρίστησε την ομάδα, έκανε λόγο για διαφορετικές προτεραιότητες και ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα δεν έπαιξαν ρόλο στο διαζύγιο.

«Η συνεργασία μου με τη Ferrari θα τελειώσει στα τέλη του έτους. Για να επιτύχεις σε αυτό το σπορ, απαιτείται πλήρης αρμονία μεταξύ όλων των μελών. Η ομάδα κι εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχε πλέον η κοινή επιθυμία να συνεχίσουμε μαζί μετά το τέλος της σεζόν. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού και δεν έχει σχέση με τα οικονομικά» δήλωσε αρχικά ο Seb.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια είπε: «Όλο αυτό που συνέβη τους τελευταίους μήνες (εννοεί την πανδημία) με έκανε να σκεφτώ ποιες είναι οι προτεραιότητες στη ζωή. Θέλω να αφιερώσω χρόνο και να αναλογιστώ τι πραγματικά έχει σημασία. Ευχαριστώ όλη την οικογένεια της Ferrari και τους tifosi για την υποστήριξή τους. Η ομάδα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη Formula 1 και ελπίζω να πετύχει όσα της αξίζουν. Στόχος μου είναι να ολοκληρώσω τη μεγάλη αυτή πορεία μου με τη Scuderia Ferrari, προσθέτοντας ορισμένες ακόμα απολαυστικές στιγμές».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, έκανε λόγο για έναν εξαιρετικό επαγγελματία και άνθρωπο, έναν επιτυχημένο οδηγό, ο οποίος δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει τον πέμπτο του παγκόσμιο τίτλο με τη Ferrari.

Η επόμενη μέρα

Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Η θέση του Vettel είναι η πιο πολυπόθητη στο grid της F1. Όλοι θέλουν να τρέξουν με τα χρώματα της Ferrari και ιδιαίτερα οι νεότεροι.

Ο Charles Leclerc, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024, δεν έχει καμία προτίμηση για teammate, τουλάχιστον όπως έχει δηλώσει δημόσια ο ίδιος. Οι Ιταλοί είναι βέβαιο πως έχουν ήδη προσεγγίσει τους Carlos Sainz και Daniel Ricciardo.

Αυτοί οι δύο φαντάζουν τα μεγάλα φαβορί, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ωστόσο υπάρχει και μία φήμη για τον Lewis Hamilton. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο πρωταθλητής θα αφήσει τη Mercedes για τη Ferrari στο τέλος της χρονιάς, προκειμένου να σπάσει όλα τα ρεκόρ του Schumacher φορώντας την κόκκινη φόρμα.

Η Scuderia κρατά κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Seb. Το σίριαλ μόλις ξεκίνησε και αναμένεται να έχει πολλά και ενδιαφέροντα επεισόδια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης