Πέρασαν τέσσερα χρόνια από το τραγικό ατύχημα του Schumacher

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, 12:46
Πέρασαν τέσσερα χρόνια από το τραγικό ατύχημα του Schumacher

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ήταν 29 Δεκεμβρίου του 2013, όταν ο σπουδαίος οδηγός της Formula 1 τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Meribel στις Γαλλικές Άλπεις.

Από τότε πέρασαν τέσσερα χρόνια, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση της υγείας του. Το σπίτι του στην Ελβετία έχει μετατραπεί σε ένα μικρό φρούριο, όπου ελάχιστοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση. Μία πολυμελής ομάδα γιατρών και φυσιοθεραπευτών τον φροντίζει σε καθημερινή βάση, με ένα από τα δωμάτια να έχει μετατραπεί σε κλινική.

Η έπαυλη της οικογένειας Schumacher στη Γενεύη

Φυσικά, όλοι τους έχουν υπογράψει συμβόλαιο προκειμένου να μη διαρρεύσει οποιαδήποτε πληροφορία για την κατάσταση του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της F1. Η μάνατζέρ του Sabine Kehm έχει ζητήσει από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας Schumacher, τονίζοντας πως αυτό που περνούν δεν είναι δημόσιο θέαμα. 

Ο Michael συνεχίζει να δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του από την έπαυλή του στη λίμνη της Γενεύης. Εκτός από τους οικείους του και τους γιατρούς, κανείς άλλος δεν γνωρίζει αν ο Γερμανός έχει επανέλθει και σε ποιο βαθμό.

Η μάνατζέρ του Sabine Kehm. Πρόσφατα παρέλαβε το βράβειο για την είσοδο του Michael στο Hall of Fame

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο 49χρονος δεν μπορεί να περπατήσει. Από το χτύπημα στο κεφάλι υπέστη πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους επηρέασαν την κίνηση, την ομιλία και τις περισσότερες λειτουργίες του εγκεφάλου.

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο λοιπόν, σημειώνουμε ότι, αν η γυναίκα του, η μάνατζέρ του ή ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας δεν ανακοινώσουν κάτι επίσημα, οποιαδήποτε πληροφορία αφορά στον Michael Schumacher είναι απλώς φήμη.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, 13:08