Οι οδηγοί της F1 συνηθίζουν να έχουν μέσα στο μονοθέσιο μπουκάλι με νερό για την ενυδάτωσή τους, καθώς οι έντονες πιέσεις που ασκούνται στο σώμα τους κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix τους αφυδατώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και ανεβάζουν τους καρδιακούς παλμούς.

Στο πρόσφατο GP της Βαρκελώνης, ο Lewis Hamilton επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει ούτε λίτρο υγρών προκειμένου να εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος από τη Mercedes W08. Αυτό είχε ως συνέπεια να εξαντληθεί, κάτι το οποίο κατάλαβαν όλοι την ώρα της ενδοεπικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως παραδέχθηκε ο Βρετανός οδηγός, έχασε περίπου 2 κιλά σε σωματικά υγρά και έφτασε στα όρια τον εαυτό του. «Σε αυτό τον αγώνα οδηγούσα τέρμα γκάζι από την πρώτη μέχρι την τελευταία στροφή. Στο πρώτο κομμάτι που κυνηγούσα τον Sebastian, ένιωθα ότι με σκότωνε. Χτύπησα κυριολεκτικά κόκκινα, καθώς δεν είχα ούτε ένα μπουκάλι για να πιω νερό, επομένως οι παλμοί της καρδιάς μου έφθασαν στο όριο. Ήμουν κουρασμένος όταν βγήκα από το μονοθέσιο και δεν νομίζω ότι θα το ξανακάνω», τόνισε ο Hamilton.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης