Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το Grand Prix της Βρετανίας πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών. Η επαφή των μονοθεσίων των Hamilton και Verstappen και το σφοδρό ατύχημα του δεύτερου, οι δηλώσεις των επικεφαλής των Mercedes και Red Bull, τα πανηγύρια του Βρετανού μετά τη νίκη και τα νεύρα του Ολλανδού μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελάχιστοι έδωσαν σημασία στην κίνηση του Sebastian Vettel. Ο Γερμανός οδηγός της Aston Martin έδωσε ένα μάθημα πολιτισμού και κουλτούρας στους συναθλητές του, οι περισσότεροι εκ των οποίων  θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στο «Πανηγύρι της Ματαιοδοξίας», το αριστούργημα του Ουίλιαμ Μέικπις Θάκερεϊ, ενός εκ των σημαντικότερων Βρετανών λογοτεχνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που άλλοι οδηγοί πήγαν για φαγητό, για να χαλαρώσουν και το κυριότερο… να φωτογραφηθούν για τα social media, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 έβαλε μάσκα, γάντια και τα sneakers του, πήρε ορισμένες σακούλες σκουπιδιών και ανέβηκε στις εξέδρες για να καθαρίσει αυτά που άφησαν πίσω τους οι ορδές των θεατών.

Τενεκεδάκια μπίρας, σακουλάκια από πατατάκια, ποτήρια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε είχαν κατακλύσει τις κερκίδες στο Silverstone. Βλέποντας αυτό το χάλι, ο Vettel δεν το σκέφτηκε καθόλου. Χαμογελαστός και χωρίς να το βροντοφωνάξει, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι, αποφάσισε να δώσει ένα χεράκι βοήθειας στους διοργανωτές και εθελοντές του GP.

Στην ερώτηση αν τον ακολούθησε κανείς από τους υπόλοιπους πιλότους της F1, η απάντηση είναι προφανής.

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι «συγχαρητήρια στον Seb».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκτός αγώνα μετά από πρόσκρουση ο Max Verstappen στο Silverstone

Αποθέωση του Lewis Hamilton από 140.000 θεατές στο Silverstone

Τι είναι το sprint qualifying που θα δούμε στο GP της Βρετανίας;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης