Έπειτα από απουσία ενός έτους, ο Έλληνας μηχανικός, Νικόλας Τομπάζης, επιστρέφει στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αναλαμβάνοντας επικεφαλής αεροδυναμικής της Marussia.

O 48χρονος θα πιάσει δουλειά άμεσα, έχοντας την ευθύνη για την εξέλιξη του νέου μονοθέσιου της ομάδας, υπό την καθοδήγηση του τεχνικού διευθυντή, John McQuilliam. Η Manor F1 Team ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία τους, με τον Τομπάζη να ανυπομονεί να μπει σε φουλ ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ομάδα σχεδιασμού της Manor είναι πολύ δυνατή και είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω μαζί τους. Είμαι αισιόδοξος για τη νέα χρονιά, η ομάδα έχει μεγάλα σχέδια και επενδύει σε όλους τους τομείς. Με τη μονάδα ισχύος της Mercedes και το κιβώτιο της Williams, θα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε ανταγωνιστικά μονοθέσια», δήλωσε ο Έλληνας μηχανικός.

Ο Τομπάζης έχει εξαιρετική φήμη στο χώρο της F1 και έχει συνεργαστεί με τις κορυφαίες ομάδες του σπορ. Ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 1992-93 από τη Benetton ως αεροδυναμιστής, το 1997 πήγε στην Ferrari, ένα χρόνο μετά έγινε επικεφαλής αεροδυναμικού τμήματος της Scuderia, το 2004 μεταπήδησε στη McLaren όπου έμεινε για δύο χρονιές και το 2006 επέστρεψε στο Maranello για να αναλάβει επικεφαλής σχεδιαστικού τμήματος μέχρι και το 2014. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης