Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η σημερινή μέρα θα χαραχθεί ως μία από τις πιο ασυνήθιστες στην πρόσφατη ιστορία της Formula 1. Η Alpine ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι ο Oscar Piastri θα έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα το 2023, με τον Αυστραλό να σπεύδει μέσα στην ίδια μέρα να ανακοινώσει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τι γίνεται τελικά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν και ο Sebastian Vettel ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο ανακοίνωνε πως το τέλος της φετινής σεζόν θα σημάνει και το τέλος της καριέρας του στην Formula 1. Πολύ σύντομα, ο Fernando Alonso συναντήθηκε και τελικά έδωσε τα χέρια με τον δισεκατομμυριούχο Lawrence Stroll το βράδυ του Σαββάτου στην Ουγγαρία για να ενταχθεί στην Aston Martin από το 2023.

Μία κίνηση που «έπιασε» την Alpine στον ύπνο, καθώς σχεδόν όλοι είχαν σίγουρο πως ο Alonso θα συνέχιζε για τουλάχιστον ακόμα ένα χρόνο στην ομάδα, με τον οδηγό να βρίσκει την προσφορά της Aston Martin δελεαστικότερη. Με αυτή την προσυμφωνημένη μεταγραφή, η Alpine «μένει» μόνο με τον Esteban Ocon ο οποίος διαθέτει συμβόλαιο μέχρι και το 2024. 

Γιατί η Alpine ανακοίνωσε τον Piastri;
Ο τρόπος με τον οποίο μαθεύτηκαν τα νέα του Alonso ήταν εκνευριστικός για την Alpine αλλά κατά έναν τρόπο, η αποχώρησή του έκανε τη ζωή πιο εύκολη για τον Γάλλο κατασκευαστή. Προσπαθούσαν να κρατήσουν τον Alonso για λίγο περισσότερο, ενώ φρόντιζαν να φέρουν σταδιακά στο προσκήνιο τον πρωταθλητή της F2, Oscar Piastri από το 2024, όταν και θα ήταν εντελώς έτοιμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το κενό στην ομάδα, η Alpine θεώρησε δεδομένο πως απλά θα επισπεύσει τον ερχομό του νέου οδηγού, με τον ίδιο όμως όπως όλα δείχνουν να έχει δεχθεί και άλλη πρόταση και να απορρίπτει ξεκάθαρα τις δηλώσεις της γαλλικής εταιρίας για πιθανή συνεργασία από το 2023.
Λίγες ώρες αργότερα, ο Piastri είπε ότι η Alpine κυκλοφόρησε την ανακοίνωση χωρίς τη συγκατάθεσή του και ότι «δεν θα οδηγούσε για την Alpine» τον επόμενο χρόνο.
 

Και τώρα τι γίνεται; Ένα σενάριο είναι ότι θα μείνει με την Alpine και η γαλλική ομάδα θα έχει έναν από τους πιο συναρπαστικούς νέοτς οδηγούς που έρχεται από την F2 όπως οι Lando Norris, George Russell και Alex Albon, αλλά θα πρέπει να φτιάξουν μια σχέση που έχει κλονιστεί. 

Ένα άλλο σενάριο είναι να μην συνεχίσουν μαζί. Η Alpine θα χρειαστεί να επιστρέψει στη σύντομη λίστα των πιθανών οδηγών, ενώ ο Piastri ακολουθεί μια εναλλακτική διαδρομή, η οποία πιστεύεται ότι είναι με τη McLaren.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης