Είναι αναμφισβήτητα ο οδηγός ο οποίος έκλεψε την παράσταση τη φετινή σεζόν, με το όνομά του να αναφέρεται περισσότερες φορές ακόμα και από αυτό του πρωταθλητή Nico Rosberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγωνιστικό θράσος, το ταλέντο, η άγνοια κινδύνου και οι προκλητικές κινήσεις εναντίον των συναθλητών του, ανάγκασαν τους πάντες να ασχοληθούν μαζί του. Ο Max Verstappen πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά, προσφέροντας ίσως, περισσότερο θέαμα από οποιονδήποτε άλλο πιλότο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Pirelli, ο 19χρονος Ολλανδός έκανε τις περισσότερες προσπεράσεις στο σύνολο των αγώνων, φθάνοντας τις 78 σε 21 Grand Prix. Μάλιστα, η επίδοση αυτή είναι η κορυφαία από το 1983!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα προσπεράσματα δεν σημειώνονται αυτά που γίνονται στον πρώτο γύρο, ούτε τα ντουμπλαρίσματα, ούτε οι αλλαγές θέσεων έπειτα από προβλήματα αντιπάλων και εγκαταλείψεις. Προσμετρούν μόνο οι καθαρές μάχες και με δεδομένο ότι ο οδηγός που προσπέρασε διατήρησε τη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί ο γύρος.

Επίσης, αυτός που έκανε τις περισσότερες προσπεράσεις σε έναν αγώνα ήταν ο Lewis Hamilton με 18 στο Grand Prix της Κίνας. Ο Fernando Alonso κέρδισε τις περισσότερες θέσεις στον πρώτο γύρο με 41, ενώ ο Sebastian Vettel έπαιξε την καλύτερη άμυνα από όλους, καθώς δέχθηκε μόλις μια προσπέραση σε 21 αγώνες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης