Του Περικλή Χαλάτση

Στις 08.00 ώρα Ελλάδος (15.00 ώρα Αυστραλίας) θα σβήσουν τα πέντε κόκκινα φώτα και θα ξεκινήσει το 3ο Grand Prix της χρονιάς. Οι μετεωρολόγοι στην Αυστραλία θεωρούν με βάση τις τελευταίες προβλέψεις ότι ο αγώνας θα γίνει με ήλιο και σύννεφα αλλά χωρίς να πέσει στην πίστα του Albert Park ούτε μια σταγόνα βροχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό διευκολύνει τους επικεφαλής των ομάδων να επιλέξουν τη γόμα των ελαστικών κυρίως για την εκκίνηση αλλά και τη γενικότερη διαχείριση των ελαστικών στον αγώνα. Η πίστα έχει μήκος 5.278 μέτρων και οι οδηγοί θα καλύψουν τα 306 χιλιόμετρα σε 58 γύρους.

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull Christian Horner έχει ήδη δώσει τις κατευθύνσεις του στον Max Verstappen κυρίως για την εκκίνηση. Τα πρώτα μέτρα του αγώνα είναι τα πιο σημαντικά. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να έχει την υποστήριξη από το δεύτερο μονοθέσιο -ο Perez ξεκινάει τελευταίος- ο Max Verstappen μπορεί να απειληθεί από τον μαχητικό οδηγό G.Russell αλλά και από τον έμπειρο L. Hamilton. Ας μην ξεχνάμε και τον F. Alonso με την καταπληκτική Aston Martin. Και εδω μπορούμε να δούμε έκπληξη.

Οι δύο Mercedes βρίσκονται στο No 2 και No 3 του Grid. Ο Toto Wolff αν και σε μία ξεκινάει ο αγώνας δεν έχει αποκαλύψει τι γόμα θα χρησιμοποιήσει ο Russel και τι ο Hamilton.Στις γόμες αλλά και στη γενικότερη τακτική με τα pits stop θα παιχθούν πολλά. Πάντως αυτό που ζήτησε είναι ο Russel να περάσει στην ευθεία τον Verstappen ενώ ο Hamilton να δυσκολέψει τον Ολλανδό να επιχειρήσει να μπει σφήνα στην αγωνιστική γραμμή. Αν ο Russell κάνει καλύτερη εκκίνηση και στρίψει πρώτος (εδώ θα παίξουν ρόλο τα ελαστικά) τότε θα δούμε δυνατό αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά εκκίνησης

O Verstappen θέλει νίκη για να απομακρυνθεί από τον Perez. Ο Ολλανδός έχει 44 βαθμούς και προηγείται στο πρωτάθλημα της F1 ενώ ο Μεξικανός έχει 43 βαθμούς. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Perez που ξεκινάει τελευταίος να φτάσει στην τριάδα. 
Ο αγώνας στην Αυστραλία ξεκινάει στις 08.00 και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από το ελεύθερο κανάλι του Ant1 η από τα συνδρομητικά  Ant1 + και  F1 TV Pro.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης