H χάραξη της πίστας του Zandvoort και ειδικά οι στροφές 3 και 14 εντυπωσίασαν τους οδηγούς. Άπαντες έκαναν κάποιους αναγνωριστικούς γύρους για να πάρουν μια γεύση από το circuit και στη συνέχεια ξεκίνησε η δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο ολλανδικό GP βρήκε τον Lewis Hamilton στην κορυφή. Οι οπαδοί του Max Verstappen που συνέρρευσαν κατά χιλιάδες στις εξέδρες για να αποθεώσουν τον συμπατριώτη τους, αναμένουν την απάντησή του στις επόμενες περιόδους και ειδικά σε κατατακτήριες και αγώνα.

Ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν ελάχιστα πιο αργός από τον Βρετανό πρωταθλητή και όλα δείχνουν πως θα απολαύσουμε μια ακόμα σπουδαία μάχη το Σαββατοκύριακο. Εντύπωση έκανε η απόδοση των δύο μονοθεσίων της Ferrari, με τους Carlos Sainz και Charles Leclerc να έχουν πολύ καλό ρυθμό, ακολουθώντας τους πρωτοπόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γρήγορος ήταν και ο Valtteri Bottas, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους. Ένα πρόβλημα στο MGU-K της Aston Martin του Sebastian Vettel προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Μάλιστα ο Γερμανός πήρε ο ίδιος τον πυροσβεστήρα προκειμένου να σβήσει τη φωτιά στο πίσω τμήμα του μονοθεσίου.

Το FP2 θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν οι κατατακτήριες του Σαββάτου και ο αγώνας της Κυριακής.

Αναλυτικά οι χρόνοι

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρόγραμμα του Grand Prix της Ολλανδίας

Δείτε τον πρώτο γύρο στην ολλανδική πίστα του Zandvoort

O ένας και μοναδικός Kimi Raikkonen

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης