Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Επτά μήνες μετά το φρικτό ατύχημα στο Μπαχρέιν, ο Romain Grosjean επέστρεψε στη Formula 1, όχι όμως με τη Haas αλλά με τους πρωταθλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 35χρονος Γάλλος γύρισε στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, προκειμένου να κάνει δοκιμές με τη Mercedes. Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, είχε υποσχεθεί στον Grosjean μετά το ατύχημα ότι θα του δώσει την ευκαιρία να οδηγήσει το κορυφαίο μονοθέσιο του grid.

Πλέον έφθασε η ώρα να κάνει πράξη την υπόσχεσή του. Ο Romain θα κάνει κάποια τεστ με την W10 στο Paul Ricard στις 29 Ιουνίου, καθώς και κάποιους γύρους πριν το Γαλλικό Grand Prix.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ο Γάλλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Mercedes στο Brackley, γνώρισε τους μηχανικούς, πήρε μια ιδέα από το cockpit και έβαλε τη φόρμα προκειμένου να του πάρουν μέτρα για το κάθισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμφανώς ενθουσιασμένος, ο 35χρονος ευχαρίστησε τον Wolff για την ευκαιρία που του δίνει.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα μπω πάλι σε μονοθέσιο της F1. Είναι μοναδική ευκαιρία να οδηγήσω το μονοθέσιο της πρωταθλήτριας Mercedes. Ευχαριστώ την ομάδα και τον Toto. Ανυπομονώ να έρθει η μέρα που θα κάνω τις δοκιμές και ορισμένους γύρους στην πίστα της χώρας μου» δήλωσε ο Grosjean.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας της Mercedes-AMG F1 είπε: «Θέλαμε να υποστηρίξουμε τον Romain και να διασφαλίσουμε ότι η καριέρα του στη Formula 1 θα ολοκληρωθεί με κάτι διαφορετικό από ένα ατύχημα. Χαίρομαι που τον βλέπω ενθουσιασμένο. Είμαι βέβαιος πως όλοι στο σπορ θα γιορτάσουν με την επιστροφή του Grosjean».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εικόνες από το τρομακτικό ατύχημα του Grosjean στο Μπαχρέιν

Τα συγκλονιστικά λόγια του Romain Grosjean

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης