Ο νεαρός οδηγός της Ferrari απέδειξε ότι η ταχύτητα και το ταλέντο είναι το ίδιο αποτελεσματικά τόσο στις πραγματικές πίστες όσο και στον κόσμο των ESports.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Charles Leclerc κέρδισε με σχετική άνεση στον δεύτερο εικονικό αγώνα του πρωταθλήματος ψυχαγωγίας της Formula 1 στο Albert Park της Μελβούρνης. Το virtual GP, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από τα κανάλια του θεσμού, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Τα γραφικά του παιχνιδιού, το ρεαλιστικό περιβάλλον, οι μονομαχίες στο όριο, η ταχύτητα και ο συναγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων εξέπληξαν τους πάντες. Επαγγελματίες οδηγοί, πρώην πρωταθλητές, αθλητές άλλων σπορ και gamers τα έδωσαν όλα για τη νίκη. Ο Leclerc όμως ήταν άπιαστος.

Το γεγονός ότι βρισκόταν στο σπίτι του, ότι έτρεχε εικονικά μέσω κονσόλας και ότι έκανε ντεμπούτο στα ESports δεν επηρέασε καθόλου τον οδηγό της Ferrari. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Lundgaard με Renault και στην τρίτη ο Russell με Williams. Όσο για τον Jenson Button, περιορίστηκε στην 11η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία περιελάμβανε κατατακτήριες 15 γύρους, ενώ ο αγώνας ολοκληρώθηκε στους 29 γύρους.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Virtual Grand Prix θα αντικαταστήσουν τους κανονικούς αγώνες έως την έναρξη του πρωταθλήματος και, όπως ξεκαθαρίζει η F1, πρόκειται για ένα εικονικό πρωτάθλημα ψυχαγωγίας χωρίς βαθμούς και ποινές.

Τα μονοθέσια έχουν ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και διαμορφώνονται με τέτοιον τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν τους ανταγωνιστικούς και διασκεδαστικούς αγώνες. Αυτό περιλαμβάνει την ισότιμη απόδοση κάθε μονοθεσίου με σταθερές ρυθμίσεις, περιορισμούς στις ζημιές λόγω επαφών και καλύτερο έλεγχο της πρόσφυσης.

Οι συμμετέχοντες τρέχουν από το σπίτι μέσω των κονσόλων που διαθέτουν. Νικητής στο πρώτο εικονικό GP του Μπαχρέιν είχε αναδειχθεί ο gamer Guanyu Zhou με Renault.

Η πρώτη δεκάδα του Virtual GP Αυστραλίας

1. Charles Leclerc, Ferrari
2. Christian Lundgaard, Renault
3. George Russell, Williams
4. Arthur Leclerc, Ferrari
5. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo
6. Stoffel Vandoorne, Mercedes
7. Louis Deletraz, Haas
8. Alex Albon, Red Bull
9. Jimmy Broadbent, Racing Point
10. Nicholas Latifi, Williams

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης