Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού εισήλθε το βασίλειο της Αραβικής Χερσονήσου, φιλοξενώντας Grand Prix της F1 από την επόμενη κιόλας χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Liberty Media, εταιρεία που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Τζέντα και το GP θα είναι ουσιαστικά ένα νυχτερινό circuit πόλης.

Η ειδικά διαμορφωμένη πίστα θα βρίσκεται στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας, με το φως των προβολέων να δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό, όπως ακριβώς συμβαίνει σε Σιγκαπούρη, Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι.

Ο υπουργός Αθλητισμού του βασιλείου, πρίγκιπας Abdulaziz Bin Turki AlFaisal Al Saud, έκανε λόγο για μια μεγάλη επιτυχία της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ο επικεφαλής της F1, Chase Carey, δήλωσε πως η περιοχή είναι πολύ σημαντική για τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, καθώς το 70% του πληθυσμού είναι κάτω από 30 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προσχέδιο του προγράμματος για το 2021 θα ανακοινωθεί μέσα στον Δεκέμβριο και στη συνέχεια θα τεθεί προς έγκριση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης