O Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix της Ουγγαρίας. Ο Max Verstappen ήταν πιο γρήγορος κατά 0,061 χλστ. του δευτερολέπτου του Valtteri Bottas και κατά 0,167 χλστ. του Lewis Hamilton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πίστα του Hungaroring η ζέστη ήταν αφόρητη με 35 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και 55 βαθμούς στο οδόστρωμα. Οι τρεις οδηγοί κινούνται στον ίδιο ρυθμό, οπότε η μάχη στις κατατακτήριες του Σαββάτου και στον αγώνα της Κυριακής αναμένεται συναρπαστική.

Η διαδικασία του FP1 ολοκληρώθηκε 18 λεπτά νωρίτερα λόγω εξόδου του Yuki Tsunoda, που προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον τέταρτο ταχύτερο γύρο αλλά μισό δευτερόλεπτο μακριά από τους πρωτοπόρους πέτυχε ο Carlos Sainz, με τον team-mate του στη Ferrari, Charles Leclerc, να κάνει τον έβδομο. Στην πέμπτη και έκτη θέση βρέθηκαν οι  Pierre Gasly (AlphaTauri) και Fernando Alonso (Alpine).

Ο Sergio Perez (Red Bull Racing) δεν ξεκίνησε καλά το τριήμερο, μένοντας αρκετά πίσω, όπως και ο Lando Norris (McLaren). Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Lance Stroll με Aston Martin.

Ο Kimi Raikkonen έδωσε τη θέση του στον Robert Kubica για τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές και γι΄ αυτό δεν εμφανίστηκε στην ουγγρική πίστα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο FP1

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρόγραμμα του Grand Prix της Ουγγαρίας

Ήττα για τη Red Bull – Δριμύ κατηγορώ από τη Mercedes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης