Έπειτα από ένα απογοητευτικό πρώτο μισό του πρωταθλήματος, όπου δεν κατάφερε να σημειώσει καμία νίκη, η Scuderia Ferrari δείχνει ότι είναι έτοιμη να ανέβει επιτέλους στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ελεύθερες δοκιμές (FP1) του Grand Prix του Βελγίου, οι Sebastian Vettel και Charles Leclerc ήταν με διαφορά οι ταχύτεροι. Οι δύο οδηγοί της ιταλικής ομάδας σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους, με τον τρίτο Max Verstappen να βρίσκεται πίσω κατά 9 δέκατα.

Εντύπωση έκανε η επίδοση του Albon στην παρθενική του εμφάνιση με τη Red Bull Racing. Ο Bottas περιορίστηκε στην πέμπτη θέση, ενώ ο Hamilton αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το μονοθέσιο και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι κανένας από τους δύο πιλότους των πρωταθλητών δεν χρησιμοποίησε τα μαλακά ελαστικά, οπότε στο FP2 θα κατεβάσουν τους χρόνους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταχύτατος ήταν και ο Stroll, με τους Ricciardo, Perez και Sainz να ολοκληρώνουν την δεκάδα.   

Αναμένουμε με ενδιαφέρουν τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, προκειμένου να δούμε αν η Ferrari θα διατηρήσει το πλεονέκτημα στην ξακουστή πίστα του Spa ή αν η Mercedes θα δώσει την απάντησή της.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης