Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Σε έναν εντυπωσιακό αγώνα, όπου η στρατηγική έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο, η Mercedes αναδείχθηκε νικήτρια στη μάχη με τη Red Bull Racing. Ο Lewis Hamilton άντεξε στην πίεση του Max Verstappen, πανηγυρίζοντας την 96η νίκη της καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βάθρο στην πίστα του Sakhir συμπλήρωσε ο Valtteri Bottas, οποίος έκανε και τον ταχύτερο γύρο, με τον Lando Norris να φέρνει τη McLaren στην τέταρτη θέση.

Οδηγός της ημέρας ήταν ο Sergio Perez, καθώς, αν και εκκίνησε από το pit lane λόγω προβλήματος στον γύρο σχηματισμού κατάφερε να τερματίσει πέμπτος.

Η Ferrari εμφανίστηκε σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, αλλά όχι τόσο ώστε να ανταγωνιστεί τις δύο κορυφαίες ομάδες του grid. Ο Charles Leclerc πέρασε έκτος την καρό σημαία και ο team-mate του, Carlos Sainz βρέθηκε 8ος, πίσω από τον Daniel Ricciardo (McLaren). Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Yuki Tsunoda (AlphaTauri) και Lance Strol (Aston Martin). Ferrari και McLaren θα παλέψουν για την τρίτη θέση στους κατασκευαστές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρονιά αναμένεται συναρπαστική, με τους Hamilton και Verstappen να συμφωνούν ότι τα μονοθέσια τους είναι ισάξια και θα υπάρξουν μεγάλες μάχες μεταξύ τους στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στις δηλώσεις, αμέσως μετά το τέλος του Grand Prix του Μπαχρέιν, ο Bottas εμφανίστηκε ενοχλημένος από την στρατηγική της γερμανικής ομάδας, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να «παίζει» άμυνα, αλλά να είναι πιο επιθετικός και να κυνηγάει νίκες.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους, Raikkonen και Giovinazzi έφεραν την Alfa Romeo στην 11η και 12η θέση, ο Fernando Alonso ήταν άτυχος στην επάνοδό του, αφού εγκατέλειψε ενώ έδειχνε ότι έχει πολύ καλό ρυθμό, με τον Mick Schumacher να περιορίζεται στην 16η θέση.

 

Η κατάταξη στο GP του Μπαχρέιν

 

Κυρίες και κύριοι, πάρτε θέση – Το πάρτι ξεκινά

     Το ταχύτερο circuit δρόμου στην ιστορία της F1 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης