Από τις κατατακτήριες έδειξε ότι είναι ασυναγώνιστος. Στον αγώνα απέδειξε πως δεν είχε αντίπαλο. Ο Max Verstappen πραγματοποίησε ένα αψεγάδιαστο Grand Prix στην Ολλανδία και δικαίως αποθεώθηκε από τους 100.000 συμπατριώτες του που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες στο Zandvoort.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes και ο Lewis Hamilton έκαναν ό,τι μπορούσαν από πλευράς στρατηγικής και απόδοσης για να κερδίσουν τον αγώνα, αλλά ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing δεν τους άφησε περιθώριο. Ο Βρετανός πρωταθλητής περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, με τον team-mate του Valtteri Bottas να τερματίζει τρίτος.

Εκτός από μια σπουδαία νίκη μέσα στην πατρίδα του, ο Verstappen πέρασε εκ νέου πρώτος στη γενική βαθμολογία με διαφορά 3 βαθμών από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου. Τα επόμενα GP και ειδικά αυτό στη Monza το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η μάχη μεταξύ των δύο πιλότων φουντώνει όλο και περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Piere Gasly, φέρνοντας την AlphaTauri στην τέταρτη θέση, εμπρός από τον Charles Leclerc με Ferrari και τον Fernando Alonso με Alpine. O Carlos Sainz δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτα καλύτερο από την 7η θέση. 

Το ολλανδικό circuit δεν επιτρέπει προσπεράσεις  λόγω της ιδιαίτερης χάραξής του, οπότε το θέαμα δεν ήταν το αναμενόμενο. O μοναδικός που έκανε κάτι το διαφορετικό ήταν ο Sergio Perez, ο οποίος αν και εκκίνησε από τα pit κατάφερε να περάσει όγδοος την καρό σημαία του τερματισμού. Δικαίως λοιπόν αναδείχθηκε οδηγός της ημέρας.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν Esteban Ocon με Alpine και ο Lando Norris με McLaren.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης