Το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν ήταν αναμφισβήτητα το πιο επεισοδιακό που έχουμε δει την εφετινή σεζόν. Το ατύχημα μεταξύ των δύο Red Bull και το κλατάρισμα του Bottas, άλλαξαν τα δεδομένα, με τον Lewis Hamilton να πανηγυρίζει μία ανέλπιστη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes παραδέχθηκε ότι στάθηκε πολύ τυχερός στο Μπακού, ωστόσο, δεν δίστασε να ρίξει τα βέλη του προς τον μεγάλο του αντίπαλο, Sebastian Vettel. Σύμφωνα με τον Hamilton, o Γερμανός παραβίασε τους κανόνες κατά την επανεκκίνηση μετά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, προσπαθώντας να τον ξεγελάσει.

Ο Lewis ισχυρίστηκε ότι ο Seb επιβράδυνε απότομα και επιτάχυνε εκ νέου κάμποσες φορές, γεγονός που απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Μάλιστα, ζήτησε από τον επικεφαλής αγώνων, Charlie Whiting, να επιληφθεί του θέματος. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το περιστατικό, θεωρώντας πως δεν έγινε κάτι αντικανονικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επόμενη κίνηση του Hamilton ήταν να θέσει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του Whiting με τους οδηγούς. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Vettel, ο οποίος απάντησε με ειρωνικό τρόπο.  

«Με τέτοιο ρυθμό δεν μπορείς να διατηρήσεις τα ελαστικά στη σωστή θερμοκρασία. Το αυτοκίνητο ασφαλείας πρέπει να κινείται πιο γρήγορα. Ίσως, έχει έρθει η ώρα να αντικατασταθεί η Mercedes από κάποια Ferrari», δήλωσε ο Vettel.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης