Πολλά θέματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών στο Istanbul Park. Τα παράπονα για την ολισθηρότητα του οδοστρώματος έδιναν και έπαιρναν, ενώ τέθηκε θέμα και με κάτι βίδες που εξείχαν στην αρχή του pit lane.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Max Verstappen, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο χρόνο, δήλωσε ότι ήταν σαν να οδηγεί σε πάγο, ο Bottas γλιστρούσε σε κάθε στροφή, ενώ ο Hamilton προτίμησε να μην πιέσει καθόλου, κάνοντας μόλις 12 γύρους.

Τρεις μεγάλες βίδες που προεξείχαν από κώνο στην αρχή της γραμμής για την είσοδο στα pits ανάγκασαν τους αγωνοδίκες να βγάλουν κόκκινη σημαία μέχρι να επισκευαστούν, καθώς υπήρχε θέμα με την ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα ήταν βρεγμένη σε κάποια σημεία λόγω της έντονης υγρασίας και τα ελαστικά των μονοθεσίων δεν μπορούσαν να βρουν θερμοκρασία λειτουργίας. Τα τετ-α-κε δεν θα μπορούσαν να λείψουν, με τους περισσότερους οδηγούς να προτιμούν τη σκληρή γόμα για να κάνουν γρήγορους γύρους.

Οι δύο Red Bull ήταν οι ταχύτερες στο FP1, με τον Charles Leclerc να φέρνει τη Ferrari στην τρίτη θέση. Ανεβασμένος έδειξε ο Sebastian Vettel, κάνοντας τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, με τον Gasly να εντυπωσιάζει εκ νέου, φέρνοντας την Alpha Tauri ανάμεσα στα κόκκινα μονοθέσια. 

Οι χρόνοι δεν είναι ενδεικτικοί της δυναμικής των μονοθεσίων. Στο FP2, που ξεκινά στις 14:00 ώρα Ελλάδας, αναμένεται να έχουμε καλύτερη εικόνα, καθώς με την αύξηση της θερμοκρασίας θα βελτιωθούν οι συνθήκες στην πίστα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης