Νέο ενδιαφέρον αποκτά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, καθώς, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, από εφέτος κιόλας τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός για την απονομή ενός βαθμού στον οδηγό που θα κάνει τον ταχύτερο γύρο.

Από το Grand Prix της Αυστραλίας (14-17 Μαρτίου) λοιπόν, όποιος οδηγός σημειώσει τον ταχύτερο γύρο θα λάβει ως επιβράβευση έναν επιπλέον βαθμό. Βασική προϋπόθεση είναι να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της F1, θα ισχύσει σε όλα της GP της σεζόν. Στόχος είναι να δώσει επιπλέον κίνητρο στους οδηγούς και να αυξηθεί το θέαμα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων του σπορ, Ross Brawn.

«Μαζί με τη FIA έχουμε δεσμευτεί να αξιολογήσουμε ιδέες και λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν το θέαμα, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα του σπορ. Θεωρούμε ότι το μπόνους του ενός βαθμού στον οδηγό με τον ταχύτερο γύρο είναι μία κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πόσες φορές έχουμε ακούσει τους οδηγούς στο team radio να ρωτούν την ομάδα τους για το ποιος έχει τον ταχύτερο γύρο; Τώρα δεν θα είναι πλέον μόνο θέμα ρεκόρ και κύρους, αλλά θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο κίνητρο που θα κάνει τα τελευταία στάδια του αγώνα ακόμη πιο ενδιαφέροντα» πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης