Του Περικλή Χαλάτση

Μπορεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton να χαμογελάει και να δείχνει ψύχραιμος όμως στην πραγματικότητα γνωρίζει ότι μαθηματικά χάνει το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκτός φυσικά και αν γυρίσει η Γή ανάποδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIA μετά από πολλές ώρες ανακρίσεων και ερευνών σχετικά με το άνοιγμα του DRS που είχε στα δοκιμαστικά της Παρασκευής  στην πίστα του Interlagos  του Sao Paolo, το μονοθέσιο της Mercedes,αποφάσισε το μηδενισμό του χρόνου του Βρετανού. Και έτσι από πρώτος που θα ξεκίναγε σήμερα (Σάββατο)  στον κατατακτήριο αγώνα Sprint θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση..

O Hamilton ακόμη και αν κέρδιζε το Sprint και έπαιρνε την Pole Position θα ξεκίναγε από την 5η θέση γιατί η Mercedes είχε αλλάξει μέρος του κινητήρα. Μέχρι εδώ το πρόβλημα με το Penalty αντιμετωπιζόταν. Όμως μετά την παρατυπία με το κινητό τμήμα της πίσω αεροτομής τα πράγματα άλλαξαν.

Το όριο που θέτουν οι κανονισμοί στο άνοιγμα της αεροτομής είναι στα 85 χλστ. Η αεροτομή του Hamilton είχε μεγαλύτερο άνοιγμα. Η εξέταση έγινε τέσσερις φορές με δύο διαφορετικούς μετρητές . Στην περίπτωση του μονοθέσιου με το Νο 44 ο μετρητής δεν πέρασε από το εσωτερικό κομμάτι της πτέρυγας, όμως πέρασε από το εξωτερικό. Αυτό σημαίνει παρατυπία. Μια παρατυπία που ενδεχομένως ο L.Hamilton να μην την ήξερε. Όμως ήταν αυτός που τιμωρήθηκε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIA παραδέχεται ότι από αυτήν την παρατυπία στην πίσω αεροτομή δεν υπάρχει κάποιο κέρδος για τον Hamilton. Ωστόσο από τη στιγμή που η W12 απέτυχε στη δοκιμασία και έδειξε μεγαλύτερο άνοιγμα, έστω και οριακά,η απόφαση ήταν μονόδρομος.

Ο Βρετανός ως σωστός επαγγελματίας δέχθηκε την ποινή  και σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει το Sprint τελευταίος. Γνωρίζει ακόμη σε μισή ώρα αγώνα θαύματα δεν γίνονται

Η FIA τιμώρησε ακόμη με 50.000 ευρώ πρόστιμο τον Verstappen γιατί ακούμπησε το μονοθέσιο του Hamilton ενω ήταν στο πάρκ φερμέ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης