Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στην κατάμεστη πίστα του Autodromo Hermanos Rodríguez στο Μεξικό, ολοκληρώθηκε ο 18ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1. Μία πίστα με μεγάλο υψόμετρο (2.285μ.), με αραιό αέρα και συνολικό μήκος 305.534χλμ. (71 γύροι) που απαιτεί ιδιαίτερη στρατηγική από τις ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bottas έχοντας κερδίσει την 19η Pole Position της καριέρας του, εκκινεί πρώτος με τον Lewis Hamilton να βρίσκεται στην 2η θέση και τον Max Verstappen να ακολουθεί στην 3η. 

Το σχέδιο της Mercedes να κρατήσει τις πρώτες δύο θέσεις τινάχθηκε από τα πρώτα μέτρα στον αέρα, καθώς ένα μονοθέσιο της McLaren χτύπησε από πίσω τον Bottas, και ο Max Verstappen κατάφερε να περάσει στην 1η θέση από την πρώτη στροφή της πίστας. Με τον Ολλανδό να προηγείται και συνολικά τέσσερα μονοθέσια να έχουν επαφές, την είσοδο του έκανε από τον πρώτο γύρο το Safety Car μέχρι να καθαριστεί η πίστα.

Ο Bottas βρίσκεται στην 17η θέση από τον δεύτερο γύρο του αγώνα (κάνοντας και ένα pit stop), με τον Verstappen να μεγαλώνει την απόσταση από τον δεύτερο Hamilton και τον Perez να ακολουθεί από κοντά. Οριστικά εκτός μάχης οι Tsunoda και Schumacher καθώς τα μονοθέσια τους δέχθηκαν σημαντικές ζημιές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κόσμος υποστηρίζει σε κάθε πέρασμα του τον συμπατριώτης τους Sergio Perez, ο οποίος γεννήθηκε στην Γκουαδαλαχάρα, πόλη που βρίσκεται περίπου 550 χλμ. από το Μεξικό.
Στους 20 πρώτους γύρους η τριάδα Verstappen – Hamilton- Perez έχει αποκτήσει μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους, την ώρα που ο Bottas έχει ανέβει από την 17η στην 12η θέση, όσο σταδιακά οι οδηγοί προχωρούν σε pit stops για αλλαγή ελαστικών. 

Μία από τις πολλές εγκαταλείψειςΟι μεγάλες μονομαχίες στους γύρους 20 έως 30, είναι ανάμεσα στον Hamilton (2η θέση) και τον Perez (3η θέση) και τον Bottas (12η θέση) με τον Ricciardo (11η θέση).
Στον 30ο γύρο ο Lewis Hamilton πραγματοποιεί pit stop (2.4 δευτ.) τοποθετώντας σκληρά ελαστικά, με τα οποία και πραγματοποίησε τον έως τώρα ταχύτερο γύρο.
Στον 33ο γύρο μπαίνει στα Pit και ο Max Verstappen (2.2 δευτ.) για να ανακτήσει την πρόσφυση του.

Πλέον έστω και για λίγο, προηγείται στον αγώνα ο Perez καταχειροκροτούμενος από τους θεατές. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που Μεξικάνος οδηγός οδηγεί την κούρσα στον εγχώριο Grand Prix.

Στον 40 γύρο ο Ricciardo μπαίνει στα Pit Stop για τοποθέτηση με μέση γόμα, και ο Bottas επιτέλους καταφέρνει να τον περάσει. Πλέον στην 11η θέση, θα μπορέσει να βοηθήσει βαθμολογικά την ομάδα του.
Οι ατυχίες για τον Bottas δεν έχουν σταματημό, καθώς ένα χρονοβόρο Pit Stop τον έριξε πάλι στην 15η θέση. Φαίνεται πως δεν είναι καλή η μέρα για τον δεύτερο οδηγό της Mercedes, ο οποίος πλέον θα παλέψει για την 10άδα, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει βαθμολογικά την ομάδα του.

Ο Perez έγραψε ιστορίαΣτον 41ο γύρο ο Perez θα μπει με την σειρά του για αλλαγή ελαστικών και πλέον ο Max Verstappen της Red Bull οδηγεί ξανά την κούρσα, με τον Lewis Hamilton της Mercedes να ακολουθεί με διαφορά στα 10 δευτ. 

Ο μεξικανός Perez δίνει τον καλύτερο του εαυτό μπροστά στο κοινό του και πιέζει αρκετά τον Hamilton με κάθε ευκαιρία. Παράλληλα στον 54ο γύρο ο Verstappen πραγματοποιεί τον ταχύτερο γύρο και μεγαλώνει την απόσταση του από τον Hamilton στα 13 δευτ.

Πλέον η σημαντικότερη μάχη είναι για τον Perez που απειλεί συνεχώς τον Lewis, θέλοντας περισσότερο από ποτέ να του κλέψει την δεύτερη θέση. Ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, και όλα δείχνουν πως το ατύχημα στην ευθεία της εκκίνησης, έκκρινε τον νικητή.

Εντυπωσιακή και η προσπάθεια του Gasly της AlphaTauri, ο οποίος  βρίσκεται στην 4η θέση έχοντας απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους. Δέκα γύρους πριν από το φινάλε, η διαφορά Hamilton – Perez πέφτει κάτω από το ένα δευτερόλεπτο με το κοινό να ωθεί τον Μεξικανό να προσπαθήσει την προσπέραση.

Τελικά ο Verstappen τερμάτισε πρώτος, πραγματοποιώντας την 8η φετινή του νίκη και 19η στην καριέρα του, αυξάνοντας την βαθμολογική του διαφορά από τον δεύτερο Hamilton. 


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης