Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η μάχη στο πρωτάθλημα της Formula 1 έχει φουντώσει για τα καλά. Σε λίγα λεπτά, στην πίστα του Hungaroring στην Ουγγαρία, ξεκινά η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών. Ωστόσο, για ορισμένους, όπως τον Helmut Marko για παράδειγμα, τα εξωαγωνιστικά έχουν μεγαλύτερη σημασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στιγμή της επαφής των δύο μονοθεσίων στο Silverstone.

Ο 78χρονος σύμβουλος αγώνων της Red Bull Racing αρέσκεται στο να προκαλεί τους αντιπάλους και να ρίχνει «λάδι στη φωτιά». Στην Ουγγαρία όμως υπέστη μια μεγαλειώδη ήττα. Ο Αυστριακός, μετά το συμβάν στο Silverstone, ζήτησε τον αποκλεισμό του Hamilton, αίτημα που απορρίφθηκε πριν καν εξεταστεί. Στη συνέχεια κινήθηκε νομικά, προκειμένου να επανεξεταστεί η ποινή 10 δευτερολέπτων στον Βρετανό οδηγό της Mercedes.

Horner και κυρίως Marko θέλουν να προβάλλουν τον Hamilton ως το "κακό" παιδί και τον Verstappen ως το "καλό".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγωνοδίκες του GP Ουγγαρίας δέχθηκαν τα νέα στοιχεία που κατέθεσε η αυστριακή ομάδα και τα οποία εξέθεταν τον Lewis Hamilton, όπως υποστήριζαν οι άνθρωποι της RBR, αλλά τελικά και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό.

Οι αγωνοδίκες απεφάνθησαν πως οι διαφάνειες που τους έδωσαν δεν είναι ούτε σημαντικές ούτε σχετικές με το θέμα. Έτσι έβαλαν οριστικά τέλος στην ιστορία.

Ο πρωταθλητής έψαχνε για πρόκληση και τη βρήκε.

Η Mercedes, ως εξπέρ στην επικοινωνία, εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση, λέγοντας ότι η Red Bull ρίχνει «λάσπη» προς τον Lewis Hamilton, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να σπιλώσει το όνομα του 7 φορές πρωταθλητή της Formula 1.

Η απάντηση της γερμανικής ομάδας ήταν δριμεία, αλλά, σύμφωνα με ορισμένους, απολύτως δικαιολογημένη, καθώς ορισμένα μέλη της Red Bull και ειδικά οι Helmut Marko και Christian Horner έχουν «ξεφύγει» τελείως.

Η Mercedes πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση.

«Η Mercedes-AMG Petronas F1 Team χαιρετίζει την απόφαση των αγωνοδικών να απορρίψουν το αίτημα της Red Bull Racing για επανεξέταση. Ελπίζουμε αυτή η απόφαση να δώσει ένα τέλος στη συντονισμένη προσπάθεια της ηγεσίας της Red Bull Racing να σπιλώσει το όνομα και την αθλητική ακεραιότητα του Lewis Hamilton, μαζί με τα έγγραφα που κατέθεσε με το απορριφθέν αίτημά τους. 

»Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο και να συνεχίσουμε τη μάχη μας για το πρωτάθλημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρόγραμμα του Grand Prix της Ουγγαρίας

Η ζημιά στο μονοθέσιο του Verstappen έφτασε το 1,8 εκατ. δολάρια

Εκτός αγώνα μετά από πρόσκρουση ο Max Verstappen στο Silverstone

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης