Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Η Alfa Romeo Racing καλωσόρισε τον Valtteri Bottas, ο οποίος θα αποχωρήσει από την Mercedes στο τέλος της σεζόν έπειτα από πέντε χρόνια συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε πως ο Φινλανδός υπέγραψε συμβόλαιο πολυετούς διάρκειας, χωρίς όμως να ανακοινωθούν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Bottas θα αντικαταστήσει τον Kimi Raikkonen, που αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo Racing, Frédéric Vasseur, δήλωσε: «Έρχεται στην ομάδα μας ένας ικανότατος και ομαδικός οδηγός, που ήταν σπουδαίο κομμάτι μας ομάδας που έγραψε ιστορία, κατακτώντας τέσσερις τίτλους κατασκευαστών. Είναι ιδανικός για να βοηθήσει την Alfa Romeo να κάνει το επόμενο βήμα. Η πολυετής συμφωνία μας θα φέρει την απαιτούμενη σταθερότητα στο πρόγραμμά μας, σε μια κρίσιμη καμπή για τη Formula 1».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Bottas, ανέφερε πως πήγε στην Alfa Romeo για να ηγηθεί και δήλωσε ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν. «Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Πρόκειται για μια νέα πρόκληση, σε έναν σπουδαίο κατασκευαστή. Η προοπτική της ομάδας είναι ξεκάθαρη και είναι απολαυστικό που μου δίνεται η ευκαιρία να ηγηθώ της προσπάθειας να κάνει το άλμα χάρη στους νέους κανονισμούς. Ανυπομονώ να τους ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη που μου έδειξαν και να φέρω αποτελέσματα, ακόμη και νίκες όταν φτάσει η ώρα».

Μετά την αποχώρηση του Valtteri από τη Mercedes, είναι θέμα χρόνο να γίνει γνωστός ο αντικαταστάτης του, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο George Russell.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O ένας και μοναδικός Kimi Raikkonen

Ο Bottas μπορεί να ανοίξει το δικό του café!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης