Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μεγάλη ατυχία για τον φετινό πρωταγωνιστή του πρωταθλήματος της Formula 1, Charles Leclerc. Ο οδηγός της Ferrari στα πλαίσια επίδειξης στην πίστα του Μονακό, οδήγησε ένα από τα αγωνιστικά μονοθέσια του Niki Lauda, το οποίο δυστυχώς τράκαρε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός οδηγός ξεκίνησε να ανεβάζει ρυθμό από τον τρίτο γύρο, όμως δυστυχώς στην δεξιά στροφή La Rascasse, έχασε τα φρένα, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στις μπαριέρες καταστρέφοντας την πίσω πτέρυγα της θρυλικής Ferrari 312Β3, ενώ λίγο αργότερα βγήκε και καπνός, όσο κατευθυνόταν προς τα pits.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος φαίνεται να δήλωσε στο team radio αμέσως μετά το ατύχημα «Έχασα τα φρένα. Έχασα τα φρένα. Το πεντάλ ήταν αρχικά πολύ σκληρό και στη συνέχεια τερμάτισε». 

 

Αργότερα με post στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δήλωσε «Όταν νόμιζες ότι είχες ήδη όλη την κακή τύχη του κόσμου στο Μονακό και χάνεις και τα φρένα στη Rascasse με ένα από τα πιο εμβληματικά, ιστορικά μονοθέσια της Ferrari στη Formula 1». 

Η απογοήτευση του οδηγού ήταν έκδηλη από την στιγμή που βγήκε από το μονοθέσιο και όλα δείχνουν πως πολύ πιθανόν αυτό το ατύχημα να τον επηρεάσει και στο επερχόμενο Grand Prix του Μονακό την Κυριακή 22-5-2022. Ήταν η κακιά στιγμή για τον οδηγό της Ferrari ή μήπως η χαοτική διαφορά των τότε μονοθεσίων με τα σημερινά, αποκαλύπτει και την αντίστοιχη διαφορά στις ικανότητες των οδηγών;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης