Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Με καθυστέρηση 25 λεπτών και με το αυτοκίνητο ασφαλείας να προηγείται ξεκίνησε ο αναγνωριστικός γύρος στο Spa. Ήταν σωστή η απόφαση των αγωνοδικών να μην ξεκινήσει ο αγώνας με τα κόκκινα φώτα (όπως γίνεται συνήθως)  και να ξεκινήσει  έχοντας μπροστά το αυτοκίνητο ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως όσο η ώρα περνούσε τόσο η βροχή δυνάμωνε.Και δεν ήταν μόνο αυτό.Τα σύννεφα ήταν πολύ χαμηλά και η ατμόσφαιρα είχε σκοτεινιάσει.Σε πολλά σημεία οι οδηγοί δεν έβλεπαν μπροστά τους. Δεν ήταν μόνο η βροχή. Ήταν και οι κακές καιρικές συνθήκες. 

Δυστυχώς αγώνας δεν μπορούσε να γίνει με ασφάλεια και βγήκε κόκκινη σημαία. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στα πίτς και το ακολούθησαν όλα τα μονοθέσια. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί αν γίνει ο αγώνας η θα ματαιωθεί.

Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας (επίσημη ώρα 16.00 ώρα Ελλάδος) η βροχή στο Circuit de Spa-Francorchamps που βρίσκεται  στο Stavelot του Βελγίου δυνάμωσε και οι αγωνοδίκες αποφάσισαν  να καθυστερήσουν τον αγώνα για δέκα λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ οι ομάδες που δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως  για την απόφαση  της καθυστέρησης είχαν μαζέψει τις τέντες και οι πιλότοι προστατεύονταν  από τη βροχή από μια μεγάλη ομπρέλα.

Έστω και με καθυστέρηση 25 λεπτών τα μονοθέσια ξεκίνησαν αλλά όπως αναφέραμε για τον αναγνωριστικό γύρο. Οι περισσότεροι οδηγοί είπαν ότι παρά τα βρόχινα λάστιχα που είχαν γλιστρούσαν επικίνδυνα.
Αν ξεκινούσε ο αγώνας σίγουρα θα είχαμε μακελειό με σοβαρά ατυχήματα. Κανένας στη F1 δεν θέλει ατυχήματα. Η βροχή διαρκώς δυνάμωνε, η ώρα περνούσε και το σκοτάδι ερχόταν γρηγορότερα από όσο όλοι περίμεναν.

Δεκάδες χιλιάδες θεατές που πέρασαν τη νύκτα τους στην ύπαιθρο μέσα σε σκηνές φορώντας μπουφάν, αδιάβροχα και κρατώντας ομπρέλες  για να προστατευθούν από τη βροχή κατάλαβαν ότι με τέτοιες καιρικές συνθήκες αγώνας δεν γίνεται.

Όλοι οι οδηγοί συμφώνησαν ότι αγώνας με τόσο βροχή δεν μπορεί να γίνει.
Ο μόνος που είπε ότι δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα ήταν ο Verstappen που φυσικά ήταν μπροστά αφού είχε κερδίσει την Pole position και δεν είχε μπροστά του κάποιον άλλον οδηγό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης