Έπειτα από μία δεκαετία, η γείτονα χώρα θα φιλοξενήσει εκ νέου αγώνα της Formula 1. Οι διοργανωτές της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποφάσισαν να επαναφέρουν στο καλεντάρι το Grand Prix της Κωνσταντινούπολης -μόνο γι’ αυτή τη χρονιά- ώστε να καλύψουν το κενό στο φετινό πρόγραμμα.

Ο αγώνας στο Istanbul Park θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Νοεμβρίου και, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργανισμού που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της πίστας, Vural Ak, το GP θα διεξαχθεί με ανοιχτές τις κερκίδες, εφόσον τα κρούσματα στην Τουρκία δεν πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εξέδρες της πίστας θα βρεθούν περίπου 100.000 θεατές, δηλαδή θα καλύπτουν λιγότερο από το 50% της χωρητικότητας των κερκίδων. Θα κάθονται σε απόσταση μεταξύ τους όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. 

Για να προσελκύσουν τον κόσμο και να μπορέσουν να γεμίσουν έστω και τις μισές εξέδρες, οι Τούρκοι αποφάσισαν να δώσουν σχεδόν δωρεάν το εισιτήριο.

Συγκεκριμένα, η γενική είσοδος ανά ημέρα ορίστηκε στις 30 τουρκικές λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από 3,5 ευρώ και το εισιτήριο τριημέρου στις 90 λίρες (10,2 ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Vural Ak, η πώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Στόχος της promoters Intercity και κυβέρνησης δεν είναι το κέρδος, αλλά μια επιτυχημένη και άρτια προγραμματισμένη διοργάνωση.

Όσο για την πίστα και την ποιότητα της ασφάλτου, ο πρόεδρος της Intercity δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της F1.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

πηγή: autosport

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης