Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα στο Austin του Τέξας, ο θίασος της Formula 1 είναι έτοιμος για ακόμη ένα σόου, αυτήν τη φορά στο Μεξικό και στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Circuit of The Americas, ο Kimi Raikkonen χάλασε το πάρτι του Lewis Hamilton, ωστόσο στο Μεξικό ο Βρετανός θα στεφθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, για πέμπτη φορά στην καριέρα του, παγκόσμιος πρωταθλητής. Το μόνο που χρειάζεται στον αγώνα της Κυριακής είναι να τερματίσει στην έβδομη θέση, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο μεγάλος του αντίπαλος, Sebastian Vettel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών βρίσκεται και η Mercedes, καθώς η διαφορά από τη Ferrari παραμένει μεγάλη (563 έναντι 497 βαθμών).

Με το υψόμετρο της περιοχής στα 2.300 μέτρα, το μεξικανικό Grand Prix διεξάγεται πολύ ψηλότερα από κάθε άλλο αγώνα της Formula 1. Το ύψος επιδρά στην απόδοση των υπερτροφοδοτούμενων υβριδικών μηχανών, αλλά και στη φυσική κατάσταση των οδηγών, γεγονός που αποτελεί επιπλέον πρόκληση. Φυσικά, το πιο εντυπωσιακό τμήμα του circuit βρίσκεται ανάμεσα στις στροφές 12-16, με την αίσθηση να είναι αντίστοιχη ενός ποδοσφαιρικού σταδίου.

Mexico GP
Autódromo Hermanos Rodríguez

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 18.00-19.30 (COSMOTE TV)
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 22.00-23.30 (COSMOTE TV)

Σάββατο 27 Οκτωβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 18.00-19.00 (COSMOTE TV)
Κατατακτήριες: 21.00 (COSMOTE TV)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου
Αγώνας: 21.10 (COSMOTE TV – ΕΡΤ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης