Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Formula 1 φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης καθώς αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά οι Στόχος των νέων κανονισμών είναι η μείωση του κόστους και η προσέλκυση νέων κατασκευαστών.κανονισμοί στους κινητήρες το 2026. Το σύστημα που υπάρχει τώρα με τους V6 κινητήρες τούρμπο και τους ηλεκτροκινητήρες σε ένα υβριδικό σύστημα (MGU-H) φαίνεται πως εγκαταλείπεται προκειμένου να γίνει πιο απλή η τεχνολογία στους κινητήρες και να προσελκυσθούν νέοι κατασκευαστές στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Monza, πριν από μερικές εβδομάδες, οι κατασκευαστές συναντήθηκαν και αποφάσισαν να αλλάξουν πορεία όσον αφορά τους κινητήρες, κάτι που σε άλλους άρεσε και σε άλλους όχι και τόσο. Η Mercedes μαζί με τις Renault και Ferrari δεν χάρηκαν ιδιαίτερα με τις εξελίξεις, ωστόσο υπάρχουν πολλοί δυνατοί κατασκευαστές οι οποίοι έρχονται να στηρίξουν το κορυφαίο πρωτάθλημα αυτοκινήτου.

Red Bull Racing και VW Group ετοιμάζονται να πορευτούν μαζί στη Formula 1.

Στρατηγικής σημασίας είναι η είσοδος του κολοσσού VW Group στη Formula 1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από αυτές είναι η Volkswagen, η οποία έχει πάρει… αγκαζέ τη Red Bull Racing και κοιτάζουν πλέον Η αποχώρηση της Honda αφήνει τη Red Bull χωρίς συνεργάτη, αλλά η VW μπορεί να γίνει ισχυρός σύμμαχος της ομάδας. το κοινό τους μέλλον με αισιοδοξία. Τόσο η Red Bull όσο και η VW θέλουν αλλαγή στους κανονισμούς προκειμένου αφενός να έρθουν στο πρωτάθλημα με ίσους όρους και αφετέρου να μειωθεί το κόστος που υπάρχει τώρα στο πολύπλοκο υβριδικό σύστημα MGU-H.

Οι κανονισμοί αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το 2026, κάτι που σημαίνει ότι για τα επόμενα 4-5 χρόνια οι κατασκευαστές θα έχουν τον χρόνο να δημιουργήσουν έναν νέο πλαίσιο κανονισμών. Η είσοδος πάντως της Volkswagen (πιθανότερο με την μπράντα της Porsche) ίσως παρασύρει και άλλους κατασκευαστές να μπουν στο πρωτάθλημα και να έχουμε έναν νέο αέρα στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου έχουμε αγώνα στο Sochi της Ρωσίας

Το προσεχές τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το Grand Prix της Ρωσίας στην πίστα Sochi. Ο αγώνας ξεκινάει στις 15:00 την Κυριακή, ενώ το Σάββατο πραγματοποιούνται οι κατατακτήριες δοκιμές. Θυμίζουμε ότι στη βαθμολογία πρώτος είναι ο Max Verstappen με Red Bull Honda έχοντας πέντε βαθμούς πίσω του τον Lewis Hamilton με Mercedes.

Οι νέοι κανονισμοί θα προσελκύσουν και νέους κατασκευαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη 12η θέση του Red Bull Ring ο νεαρός Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Τεχνολογίες και τύχη έσωσαν τη ζωή του Hamilton

Formula 1 Ιταλίας: Νικητής στο Sprint ο Bottas με Mercedes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης