Του Περικλή Χαλάτση

Στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα Marina Bay στη Σιγκαπούρη ο Lewis Hamilton έκανε τον καλύτερο χρόνο για πρώτη φορά το 2022. Μπορεί στην Mercedes να το πανηγύρισαν ωστόσο ο Hamilton μάλλον ήταν αδιάφορος γι αυτήν την επιτυχία. Φυσικά βαθμολογικά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον οι θέσεις που φέρνουν οι πιλότοι στα P1 , P2 και P3. Είναι όμως ένα δείγμα της εξέλιξης των μονοθέσιων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός έκανε 1:43.033 ενώ ο Max Verstappen με διαφορά 84 χιλιοστά έκανε το δεύτερο καλύτερο χρόνο. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Charles Leclerc ο οποίος άργησε να βγει στην πίστα και δεν κατάφερε να βρει το ρυθμό του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων ελεύθερων δοκιμών:


Στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές που έγιναν λίγες ώρες αργότερα την απόλυτη κυριαρχία είχε η Ferrari. Έκανε μάλιστα το 1-2 με τον Sainz πρώτο και τον Leclerc δεύτερο. Ο Ισπανός είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα. Κυρίως για να αποδείξει ότι είναι πιο γρήγορος από τον ομόσταυλό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μονεγάσκος που ξεκίνησε καλά την αγωνιστική χρονιά ,στη  συνέχεια έμεινε πίσω μετά από μια σειρά λαθών που έγιναν από την ομάδα του κυρίως στην επιλογή των ελαστικών.

Ο Carlos Sainz φαίνεται ότι ελέγχει απόλυτα το μονοθέσιό του (F1-75) και με χρόνο 1:42.587 κέρδισε την πρώτη θέση. Αν στο P1 ο Hamilton έκανε 1:43.033, στο P2 ο Ισπανός κατέβασε το χρόνο κατά ένα δευτερόλεπτο.
Τρίτος τερμάτισε ο Russel, τέταρτος ο Verstappen και την πεντάδα έκλεισε ο Hamilton.Πολύ καλά κινήθηκε στο P2 ο Ocon και ο Bottas.

Ο  Max Verstappen δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από το ρυθμό του . Δεν έκανε όλους τους γύρους που είχε δικαίωμα να κάνει και έδωσε μεγάλη προσοχή στις ρυθμίσεις στο μονοθέσιό του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών:

Αύριο Σάββατο 1 Οκτωβρίου, θα γίνουν οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές (13.00-14.00) και στις 16.00-17.00 θα γίνουν οι χρονομετρημένες δοκιμές για την Pole Position.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου , η εκκίνηση του αγώνα είναι προγραμματισμένη για τις 15.00

Τόσο τα δοκιμαστικά όσο και τον αγώνα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, την Cosmote TV και την F1 TV Pro.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης