Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ελαστικών, επιβεβαίωσε τις φήμες περί ενδεχόμενης επιστροφής στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από τη σεζόν 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη του 2016, λήγει το συμβόλαιο της Pirelli ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών της F1, με την Michelin να ανακοινώνει μέσω του διευθυντή τoυ αγωνιστικού τμήματος, Pascal Couasnon, ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει, αλλά υπό όρους.

Μάλιστα, ο Γάλλος αποκάλυψε ότι έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με τα ανώτερα στελέχη της F1. «Εξετάζουμε αυτή την προοπτική. Είμαστε ανοικτή σε ενδεχόμενη επιστροφή, αλλά μόνο αν αλλάξουν οι τεχνικοί κανονισμοί. Θέσαμε κάποιους συγκεκριμένους όρους, ώστε τα ελαστικά να γίνουν ξανά τεχνικό αντικείμενο και όχι απλά ένα εργαλείο. Αν η F1 τους λάβει σοβαρά υπόψη είμαστε εδώ. Ειδάλλως, ευχαριστούμε αλλά δεν ενδιαφερόμαστε», τόνισε ο κύριος Couasnon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια είπε, ««Τα ελαστικά δεν πρέπει να φθείρονται τόσο εύκολα. Πρέπει να έχουν σταθερές επιδόσεις και πρόσφυση. Δεν είναι φυσιολογικό οι οδηγοί να κόβουν ρυθμό για να τα προφυλάξουν έπειτα από λίγους γύρους. Έτσι δεν μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους. Δεν τους βοηθούν τα ελαστικά και αυτό είναι μετριότητα. Όταν ανοίξουν οι προσφορές θα κάνουμε τις προτάσεις μας. Μετά, το θέμα είναι στα χέρια της FIA και του Ecclestone».

Θυμίζουμε πως, η Michelin αποσύρθηκε από την F1 στα τέλη του 2006, έπειτα από την διαμάχη που είχε με την FIA για αποκλειστικό προμηθευτή. Την αντικατέστησε η Bridgestone η οποία έμεινε στην F1 μέχρι το 2010 και την επόμενη χρονιά ανέλαβε συνεργάτης της F1 η Pirelli.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης