Σε λειτουργία τέθηκε ένα τμήμα του εργοστασίου της γερμανικής ομάδας στη Βρετανία, προκειμένου να κατασκευαστούν αναπνευστικές συσκευές για όσους νοσούν από τον νέο κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Project Pitlane», στο οποίο λαμβάνουν μέρος όλες οι ομάδες της Formula 1 και έχει ως στόχο την καταπολέμηση του ιού Covid-19, οι μηχανικοί της Mercedes Formula One συνεργάστηκαν με την ιατρική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Λονδίνου (UCL) για τη δημιουργία της συσκευής CPAP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μία συσκευή συνεχούς θετικής πίεσης των αεραγωγών, που παρέχει οξυγόνο στους πνεύμονες των ασθενών. Μέχρι στιγμής, 40 τέτοιες συσκευές έχουν παραδοθεί σε τέσσερα νοσοκομεία του Λονδίνου, αφού πρώτα η Εθνική Υγειονομική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε τη χρήση τους.

Οι πρωταθλητές της F1 και το UCL σχεδιάζουν την παραγωγή 1.000 τέτοιων συσκευών την εβδομάδα. Με τη χρήση των CPAP, τα νοσοκομεία θα αποφύγουν την  ανάγκη αναπνευστικής υποστήριξης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εξασφαλίζοντας ότι οι αναπνευστήρες θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα σοβαρότερα περιστατικά.

Οι συσκευές αυτές παρέχουν μία σταθερή ροή αέρα και οξυγόνου στο στόμα και στη μύτη των ασθενών. Αυτό γίνεται υπό πίεση και έτσι οι πνεύμονες παραμένουν ανοιχτοί με την ποσότητα οξυγόνου που εισέρχεται να αυξάνεται. Αυτό μειώνει την προσπάθεια που απαιτείται από τον ασθενή για να εισπνεύσει, ειδικά όταν οι κυψελίδες των πνευμόνων έχουν πληγεί από τον Covid-19, αναφέρει ο καθηγητής Mervyn Singer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κοινότητα της F1 ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτή την πρόκληση, υποστηρίζοντας το έργο των γιατρών. Είμαστε περήφανοι που βοηθάμε και θα παραδώσουμε όσες περισσότερες συσκευές CPAP μπορούμε το ταχύτερο δυνατό» δήλωσε ο διευθυντής της Mercedes AMG, Andy Cowell.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης