Η Liberty Media, εταιρεία που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανακοίνωσε ότι το πρωτάθλημα ξεκινά! Μόνο που δεν θα πραγματοποιηθεί σε κανονικές πίστες, αλλά μέσω εικονικής πραγματικότητας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν αυτή την Κυριακή 22 Μαρτίου, με τη συμμετοχή αρκετών οδηγών της Formula 1 και διασημοτήτων. Το εικονικό πρωτάθλημα ονομάζεται F1 Esports Virtual Grand Prix και οι φίλοι του σπορ θα μπορούν να το παρακολουθήσουν μέσω των επίσημων καναλιών στο YouTube και στο Facebook. 

Η διαδικασία περιλαμβάνει εικονικές κατατακτήριες και αγώνα διάρκειας 28 γύρων. Οι οδηγοί θα τρέξουν εξ αποστάσεων με απευθείας μετάδοση από την Gfinity Esports Arena. Tο Grand Prix Virtual Bahrain στην πίστα του Sakhir θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. (GMT) της Κυριακής. 

Τα Virtual Grand Prix θα αντικαταστήσουν τους κανονικούς αγώνες έως την έναρξη του πρωταθλήματος και, όπως ξεκαθαρίζει η F1, πρόκειται για ένα εικονικό πρωτάθλημα ψυχαγωγίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μονοθέσια θα έχουν ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και θα διαμορφωθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν τους ανταγωνιστικούς και διασκεδαστικούς αγώνες. Αυτό περιλαμβάνει την ισότιμη απόδοση κάθε μονοθεσίου με σταθερές ρυθμίσεις, περιορισμούς στις ζημιές λόγω επαφών και καλύτερο έλεγχο της πρόσφυσης. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων θα πραγματοποιούνται online αγώνες επίδειξης, με τους φίλους του αθλήματος να ανταγωνίζονται τους οδηγούς της F1. 

Η σειρά θα χρησιμοποιήσει το επίσημο videogame F1 2019, που αναπτύχθηκε από την Codemasters.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης