Ήταν Αύγουστος του 1985, όταν το circuit του Zandvoort φιλοξένησε για τελευταία φορά έναν αγώνα της F1. 35 χρόνια μετά, το κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιστρέφει στην Ολλανδία.

Στιγμιότυπο από το GP του Zandvoort, στις 22 Μαΐου του 1961

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Liberty Media, εταιρεία που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, συμφώνησε σε όλα με τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση της Ολλανδίας, με το Grand Prix του Zandvoort να ενσωματώνεται επίσημα στο καλεντάρι από το 2020.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το τριήμερο 8-10 Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι θα πάρει τη θέση του ισπανικού GP.

To sold out στο Ολλανδικό Grand Prix είναι δεδομένο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Max Verstappen και η υψηλή δημοτικότητά του στις Κάτω Χώρες ήταν ο κύριος λόγος της επιστροφής του ολλανδικού GP. Ο οδηγός της Red Bull Racing θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι του αθλήματος, με χιλιάδες φαν να τον ακολουθούν σε κάθε αγώνα και τους ιθύνοντες της F1 να τον στηρίζουν σε κάθε ευκαιρία.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της Formula 1, Chase Carey: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την F1 είπαμε ότι θέλουμε να επεκταθούμε σε νέες αγορές. Την επόμενη σεζόν θα τρέξουμε στο Ανόι του Βιετνάμ και στο Zandvoort. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί θεαματική άνοδος του σπορ στην Ολλανδία. Σε κάθε αγώνα βλέπουμε μία θάλασσα από πορτοκαλί εμφανίσεις στις εξέδρες. Ο λόγος είναι φυσικά ο Max Verstappen. Αναμφίβολα, το GP του Zandvoort θα είναι από τα πιο διασκεδαστικά της σεζόν».

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης