Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από τρία χρόνια απόλυτης κυριαρχίας στη Formula 1, η Mercedes AMG Petronas βλέπει μια ανταγωνίστρια ομάδα να την κοιτάει στα μάτια και να την κερδίζει καθαρά μέσα στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γερμανοί δεν περίμεναν ότι η Ferrari θα εμφανιστεί τόσο ισχυρή φέτος. O Sebastian Vettel έχει κερδίσει τους δύο από τους τρεις πρώτους αγώνες και προπορεύεται στη βαθμολογία. Παράλληλα, η ιταλική ομάδα είναι πρώτη και στους κατασκευαστείς, γεγονός που έχει θορυβήσει τους πρωταθλητές.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, παραδέχθηκε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουν τα team orders. Ισότητα τέλος στη Mercedes AMG Petronas, με τον Lewis Hamilton να είναι ξεκάθαρα το Νο1 και τον Valtteri Bottas να έχει τον ρόλο του δεύτερου οδηγού, όπως αποδείχθηκε και στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μας αρέσει αυτό, ούτε το εφαρμόζαμε τα τελευταία χρόνια. Φέτος όμως η κατάσταση είναι διαφορετική, οπότε πρέπει να αναλύουμε τις καταστάσεις και να δούμε τι θα κάνουμε κάθε φορά. Είδατε τι έγινε σε αυτό τον αγώνα. Τους ειδοποιήσαμε δύο φορές γιατί ήταν η μόνη περίπτωση να διεκδικήσουμε τη νίκη», δήλωσε ο Wolff.

Στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να μην «κάψει» τελείως τον Φιλανδό, ο επικεφαλής της Mercedes ανέφερε: «Το πρόβλημα με τις πιέσεις στα ελαστικά του Valtteri ήταν ένα ανόητο λάθος της ομάδας. Εμείς θα δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε κάθε εκκίνηση, αλλά αν χρειαστεί να τους αλλάξουμε θέσεις γιατί το απαιτεί ο αγώνας ή υπάρχει πρόβλημα, θα το εξετάσουμε».

Με απλά λόγια, ο Bottas δεν πρόκειται να δει νίκη με μονοθέσιο της Mercedes φέτος, εκτός και αν ο Hamilton μείνει εκτός αγώνα. Όλοι δουλεύουν για τον Βρετανό από εδώ και πέρα.

Η Ferrari τους απειλεί ανοικτά και αν εμφανιστεί ο γνωστός Kimi Raikkonen στα επόμενα Grand Prix, τότε τα πράγματα θα σοβαρέψουν πολύ μέσα στη Mercedes.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης