Στην Αυστραλία απογοήτευσε. Δύο εβδομάδες αργότερα, στο Μπαχρέιν, εξέπληξε τους πάντες με την απόδοσή της, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων στα paddock της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μονοθέσιο της Ferrari δείχνει το πιο ισχυρό του grid και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από αυτό της Mercedes. Στην πίστα του Sakhir, η γερμανική ομάδα έκανε το 1-2 από τύχη, γεγονός που παραδέχθηκε και ο επικεφαλής, Toto Wolff.

Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δύναμη των Ιταλών και την ισχύ της SF90 ειδικά στις ευθείες. «Η ταχύτητά τους είναι απίστευτη. Κανείς δεν μπορεί να τους ανταγωνιστεί στις ευθείες. Δείχνουν πέντε δέκατα πιο γρήγοροι. Έχουν σημαντικό προβάδισμα όσον αφορά στη λειτουργία της MGU-K», τόνισε ο Wolff.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, η SF90 δείχνει να είναι πιο ισχυρή κατά 40 ίππους σε όλο το φάσμα των στροφών. Κάποιοι αμφισβητούν το καύσιμο που χρησιμοποιεί η Ferrari και κάνουν λόγο για παράβαση των κανονισμών. Αυτό δεν έχει αποδειχθεί όμως από τις μετρήσεις που κάνουν οι άνθρωποι της FIA.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τους χρόνους του μονοθεσίου της Scuderia στο επερχόμενο GP της Κίνας και αν οι Ιταλοί έλυσαν τα προβλήματα αξιοπιστίας, που ταλαιπώρησαν τον Leclerc στον προηγούμενο αγώνα και του στέρησαν μία βέβαιη νίκη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης