Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

H Alfa Romeo ανακοίνωσε τον δεύτερο οδηγό της για το πρωτάθλημα του 2022 ο οποίος θα αγωνίζεται μαζί με τον Valtteri Bottas. Ο λόγος για τον 22χρονο και πρώτο Κινέζο οδηγό στην ιστορία της Formula 1 Guanya Zhou, ο οποίος έχει ήδη διακριθεί στην F2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένεση ταλέντου και νεανικού αθλητισμού
Ο  Guanya Zhou έχει κατακτήσει σειρά νικών στην F2 και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον πρώτο αγώνα της επόμενης σαιζόν στο Μπαχρέιν. Από την μία η τεράστια εμπειρία του Valtteri Bottas και από την άλλη ο νεανικός ενθουσιαμός του Zhou υπόσχονται μία άκρως ενδιαφέρουσα αγωνιστική περίοδο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως και οι δύο τωρινοί οδηγοί της ομάδας της Alfa Romeo θα σταματήσουν με το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Από την μία ο Kimi Raikkonen που αποσύρεται από την ενεργό δράση μετά από πολυετή παρουσία και από την άλλη ο Antonio Giovinazzi που δεν θα ανανεώσει με την ιταλική φίρμα.Δείτε τι δήλωσε ο νέος οδηγός της Alfa Romeo που ανυπομονεί να ξεκινήσει: «Από μικρή ηλικία ονειρευόμουν να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα σε αυτό το άθλημα. Είμαι πολύ παθιασμένος με αυτό και τώρα το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι προνόμιο για εμένα να ξεκινώ την καριέρα μου στη Formula 1 με μια τόσο θρυλική ομάδα, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν πολλά ταλέντα στο σπορ στο παρελθόν. Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση που θα αντιμετωπίσω στην κορυφαία μορφή του μηχανικού αθλητισμού, δίπλα σε έναν έμπειρο και ταλαντούχο οδηγό, όπως είναι ο Valtteri Bottas. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Alfa Romeo Racing ORLEN για αυτή την ευκαιρία. Ο στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να μάθω όσα περισσότερα γίνεται στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το να είμαι ο πρώτος Κινέζος οδηγός στη Formula 1 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της χώρας μου στους αγώνες αυτοκινήτου. Γνωρίζω πως υπάρχουν πολλές προσδοκίες από τη συμμετοχή μου και θα χρησιμοποιήσω αυτό το γεγονός ως κίνητρο για να γίνω καλύτερος και να πετύχω περισσότερες επιτυχίες.»
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης