Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών ολοκληρώθηκε στο Baku City Circuit, με τον Valtteri Bottas να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο και τον Daniel Ricciardo να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στους καθρέπτες του Φιλανδού οδηγού της Mercedes.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα ακολούθησε το «χάος», με τον Sergio Perez να φέρνει τη Force India στην τρίτη θέση με διαφορά 0,833΄΄. Τα φαβορί, δηλαδή οι Lewis Hamilton και Sebastian Vettel δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να ακολουθήσουν τον ρυθμό των δύο πρώτων, με τον Βρετανό να υπολείπεται σχεδόν 1 δευτερόλεπτο του team mate του και τον Γερμανό να είναι πίσω κατά 2,271΄΄!

Πολύ άσχημα τα πήγε και ο Kimi Raikkonen, καταλαμβάνοντας την 15η θέση. Αμφότεροι, οι οδηγοί της Ferrari αντιμετώπισαν προβλήματα, ο μεν πρώτος με την πρόσφυση και ο δεύτερος με ένα τεχνικό ζήτημα, που τον κράτησε στο γκαράζ για αρκετή ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τον Max Verstappen, μπορεί να έγραψε τον έκτο καλύτερο χρόνο στο FP1, αλλά  δεν απέφυγε εκ νέου την έξοδο και την επαφή με τις μπαριέρες. Ο Ολλανδός δείχνει πολύ επηρεασμένος από την κριτική που του ασκείται, με αποτέλεσμα να υποπίπτει σε συνεχόμενα λάθη.

Αναμένουμε τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών (FP2) που ξεκινά σε λίγα λεπτά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης