Η δράση στη Formula 1 ξεκίνησε επίσημα για το 2017, με τους οδηγούς να ολοκληρώνουν τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών στο Grand Prix της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lewis Hamilton έκανε τον καλύτερο χρόνο τόσο στο FP1 όσο και στο FP2, αποδεικνύοντας ότι παραμένει με διαφορά ο ταχύτερος οδηγός του grid. Η Ferrari δεν έδειξε τόσο ανταγωνιστική όσο περιμέναμε, με τον Sebastian Vettel να είναι μισό δευτερόλεπτο πιο αργός. Ακριβώς πίσω του ήταν ο Valtteri Bottas, με τον Kimi Raikkonen να βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Ακολούθησαν οι Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Carlos Sainz, Romain Grosjean, Nico Hulkenberg και Daniil Kvyat, όλοι τους πάνω από 1 δευτερόλεπτο πιο αργοί από τον Hamilton. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes AMG Petronas δείχνει ότι κινείται σε δικό του ρυθμό, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν στις αυριανές κατατακτήριες δοκιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά δεν έλειψαν τα ατυχήματα, με τον Palmer της Renault να χάνει τον έλεγχο και να προκαλεί μεγάλες ζημιές στο μονοθέσιο. Έξοδο αλλά χωρίς απώλειες είχε ο Verstappen, με τον Massa να κάνει μόλις πέντε γύρους λόγω προβλημάτων στο σύστημα μετάδοσης της Williams. Η McLaren ήταν απογοητευτική, με τον Alonso να ανεβαίνει με το ζόρι μέχρι τη 12η θέση, 2,4 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Το FP3 θα ξεκινήσει στις 05.00 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) και λίγες ώρες αργότερα θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης