Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαμε πολύ καιρό να δούμε τόσο ανατρεπτικό αγώναΈναν αγώνα διαφορετικό από όσους έχουμε δει φέτος παρακολουθήσαμε στη Monza της Ιταλίας.

Η συνήθης ύποπτη Mercedes έμεινε πολύ πίσω, ο Verstappen εγκατέλειψε ενώ η Ferrari δεν κατάφερε καν να τερματίσει. Την ίδια ώρα είδαμε αυτοκίνητο ασφαλείας, κόκκινες σημαίες, διπλή εκκίνηση, ποινές και νικητή τον Gasly με AlphaTauri.

Πρώτη νίκη για την AlphaTauri και τον Gasly στη Formula 1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πάλεψε και κέρδισε

Καλά διαβάσατε. Ο νεαρός πιλότος εκμεταλλεύτηκε τις καταστάσεις, οδήγησε σταθερά και διατήρησε την πρωτιά παρά την πίεση που δέχτηκε στο τέλος από τον Sainz ο οποίος με τη σειρά του ολοκλήρωσε τον αγώνα δεύτερος.

Το βάθρο του ανατρεπτικού αγώνα συμπλήρωσε ο Stroll με Racing Point.

Η καρό σημαία πέφτει και το πάρτι στην AlphaTauri ξεκινά...

Εκτός αγώνα 2 Ferrari και ο Verstappen

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Norris με τη δεύτερη McLaren ενώ o Bottas με Mercedes το μόνο που κατάφερε ήταν να Ο Hamilton δέχτηκε ποινή και έπεσε στην τελευταία θέση…τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Πιο πίσω βρέθηκε ο Ricciardo με Renault και 7ος τερμάτισε ο Hamilton που ενώ ξεκίνησε από την πρώτη θέση βρέθηκε λόγω ποινής (μπήκε στα πιτς ενώ δεν επιτρεπόταν) τελευταίος. Τελικά μετά από προσπάθεια κατάφερε να συγκεντρώσει μερικούς βαθμούς. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Ocon (Renault), Kvyat (AlphaTauri) και Perez (Racing Point).

Η εκκίνηση του αγώνα πραγματοποιήθηκε δύο φορές, μία στην αρχή και μία σχεδόν στη μέση όταν και οι αγωνοδίκες έβγαλαν κόκκινη σημαία εξαιτίας της εξόδου της Ferrari του Leclerc.

Εκπληκτική εμφάνιση για την McLaren που ολοκλήρωσε τον αγώνα στις θέσεις 2 και 4

Θέλουν να ξεχάσουν…

To σίγουρο είναι πως στην ιταλική ομάδα θέλουν να ξεχάσουν τον αγώνα στη Μόντσα  καθώς και τα δύο της μονοθέσια εγκατέλειψαν, αρχικά του Vettel και αργότερα του Leclerc. Εκτός αγώνα έμεινε και ο Verstappen με Red Bull…

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή στις 13 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία.

 

Τα τελικά αποτελέσματα από το γκραν πρι της Monza

 

To βάθρο των νικητών: Gasly, Sainz και Stroll

 

Ο Pierre Gasly

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης