Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Μετά από 21 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 η αυλαία έπεσε στο Άμπου Ντάμπι.

Την 73η νίκη και την 10η φετινή του νίκη κατέκτησε ο Hamilton…Hamilton και Mercedes είχαν κατακτήσει τους τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές, οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο θέαμα αλλά και στις θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Hamilton ξεκίνησε πρώτος και ήταν αυτός που κέρδισε ακόμα έναν αγώνα με ευκολία. Πίσω από τον Βρετανό πιλότο τερμάτισε ο Vettel με Ferrari ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Max Verstappen με την Red Bull. Ο Ολλανδός πιλότος ανέβηκε σε ακόμα ένα βάθρο ενώ με τους 15 βαθμούς που απέσπασε κατάφερε να κερδίσει και μία θέση στην τελική βαθμολογία ολοκληρώνοντας τελικά στην 4η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αριστερά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton και δεξιά ο Vettel. Και οι δύο μαζί έχουν κατακτήσει 9 παγκόσμιους τίτλους...


Τελευταίος αγώνας για Alonso

Ακολούθησε ο Ricciardo με Red Bull ενώ ο Bottas με την δεύτερη Mercedes τερμάτισε στην 5η θέση. O Raikkonen εγκατέλειψε στον τελευταίο του αγώνα με τη Ferrari…Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Sainz, Leclerc, Perez, Grosjean και Magnussen.

Ο αγώνας στο Άμπου Ντάμπι ήταν ο τελευταίος για τον Alonso ο οποίος με το μονοθέσιο της McLaren ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 11η θέση.

Τελευταίος αγώνας, αλλά με τη… Ferrari, ήταν και για τον Kimi Raikkonen ο οποίος εγκατέλειψε στον 7ο γύρο από κινητήρα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η άτυχη στιγμή του Hulkenberg στον πρώτο γύρο...


Τρομακτικό ατύχημα στην εκκίνηση

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από το ατύχημα του Hulkenberg λίγο μετά την εκκίνηση. Ο πιλότος της Renault ήρθε σε επαφή με τον Grosjean με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να… τουμπάρει, να πάρει φωτιά αλλά ευτυχώς με την άμεση επέμβαση των ανθρώπων της πίστας δεν είχαμε κάποιο απρόοπτο.


Διαβάστε επίσης:
H στιγμή που η Renault F1 τουμπάρει και παίρνει φωτιά…

Τα τελικά αποτελέσματα από τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι

Η τελική βαθμολογία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1
Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Verstappen με Red Bull

Τελευταίος αγώνας στη Formula 1 για τον Alonso

Στον τελευταίο του αγώνα με τη Ferrari o Raikkonen εγκατέλειψε...
Η στιγμή που ο Verstappen προσπερνά τον Bottas

H τελευταία φετινή εκκίνηση...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης