Έναν αγώνα που είχαμε να ζήσουμε… χρόνια, παρακολουθήσαμε σήμερα στην Τουρκία όπου οι καιρικές Τον 7ο παγκόσμιο τίτλο κατέκτησε ο Hamilton και ισοφάρισε τον Schumacherσυνθήκες ήταν αυτές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και στο θέαμα.

Νικητής αναδείχτηκε ο συνήθης ύποπτος Lewis Hamilton ο οποίος έχοντας πολύ υπομονή κατάφερε από την 6η θέση, προσπάθεια και ατυχίες άλλων οδηγών να βρεθεί στην κορυφή και να κατακτήσει όχι απλά τη νίκη αλλά τον 7ο παγκόσμιο τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή την κατάκτηση κατάφερε να ισοφαρίσει τα 7 πρωταθλήματα του Michael Schumacher  και όπως φαίνεται έπεται και συνέχεια.

Δύο θρύλοι της Formula 1 με 7 τίτλους ο καθένας. Αριστερά ο Michael Schumacher και δεξιά ο Lewis Hamilton (πηγή φωτό: Twitter F1)

Άπιαστος ακόμα και στη βροχή ο Hamilton ο οποίος πανηγύρισε τον 7ο παγκόσμιο τίτλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάθρο για την Racing Point

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Perez με Racing Point, έχοντας πραγματοποιήσει μία εξαιρετική εμφάνιση. Την O Vettel προσπέρασε τον Leclerc λίγα μέτρα πριν το πέσιμο της καρό σημαίας…ίδια ώρα ο teammate του (Stroll) που βρισκόταν στην πρώτη θέση για το μισό σχεδόν αγώνα (ξεκίνησε και πρώτος) τερμάτισε 8ος και για τόσο… διάστημα έζησε το όνειρο!

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Vettel με Ferrari που κατάφερε να προσπεράσει λίγα μέτρα πριν το πέσιμο της καρό σημαία τον Leclerc που στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Perez τερμάτισε τέταρτος.

 

Ο Verstappen προσπάθησε, πίεσε αλλά είχε πολλές άτυχες στιγμές και τελικά τερμάτισε στην 6η θέση...

Η δεκάδα

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ο Sainz με τον Verstappen να ολοκληρώνει στην 6η θέση μετά από πολλές προσπάθειες και… απόπειρες να κερδίσει θέσεις ακόμα και τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Albon, Norris, Stroll και Ricciardo.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί στις 29 Νοεμβρίου στο Μπαχρέιν.

 

Τα τελικά αποτελέσματα από το γκραν πρι της Τουρκίας

 

Το βάθρο του GP της Τουρκίας: Hamilton (1ος - μέση), Perez (2ος -  δεξιά) και Vettel (3ος - αριστερά)

 

Πρώτο φετινό βάθρο για ον Vettel με Ferarri που παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα έστειλε το μήνυμα πως μόνο τυχαία δεν έχει 4 τίτλους στο παλμαρέ του

 

Η βροχή που έπεσε πρόσφερε απίστευτο θεάμα...

 

Όνειρο ήταν το... 1-2 για την Racing Point που τελικά αρκέστηκε στην 2η θέση του Perez

 

Οι προσπεράσεις αποδείχτηκαν πολύ δύσκολες σε τέτοιες συνθήκες και ξεκίνησαν όταν ενεργοποιήθηκε το DRS

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης