Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Αυστρία ξεκίνησε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 που έκρυβε εκπλήξεις και πολλά απρόοπτα καθώς κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα 11 πιλότοι.

Παρά τα μικροπροβλήματα, η Mercedes με τον Bottas κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση και μάλιστα χωρίς να απειληθεί από τον Hamilton ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας δεχτεί και ποινή πέντε δευτερόλεπτα ποινής επειδή είχε επαφή με τον Albon που προσπάθησε να τον προσπεράσει.

Ο Bottas ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι της Αυστρίας...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάθρο για Norris και McLaren

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Leclerc με Ferrari έχοντας όμως αντιμετωπίσει σωρεία προβλημάτων όταν την ίδια ώρα ο Vettel το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει 10ος… Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Και τα δύο μονοθέσια της Red Bull εγκατέλειψαν…Norris με McLaren (και μάλιστα για πρώτη φορά στην καριέρα του), εξαιτίας της ποινής του Βρετανού πιλότο της Mercedes. Ένα βάθρο που πανηγύρισε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του με έξαλλο τρόπο. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Hamilton, Sainz, Perez, Gasly, Ocon, Giovinazzi και Vettel.

Άσχημη η εικόνα για την Red Bull καθώς εγκατέλειψαν και τα δύο μονοθέσια. Αρχικά με τον Verstappen που εγκατέλειψε από ηλεκτρονικά στον 11ο γύρο ενώ από κινητήρα έμεινε εκτός αγώνα και ο Albon.

Με μάσκες στο βάθρο των νικητών οι Bottas, Leclerc και Norris

Αγώνας με πολλά απρόοπτα

Σε γενικές γραμμές το γκραν πρι της Αυστρίας ήταν ένας απίστευτος αγώνας, με πολλές αλλαγές, ποινές, εμφανίσεις αυτοκινήτου ασφαλείας και πολλά απρόοπτα…

Σε κάθε περίπτωση φάνηκε πως ίσως δούμε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα τη φετινή μισή σεζόν και με διεκδικητές που ίσως να μην περιμένουμε…

 

H τελική κατάταξη του αγώνα. Hamilton και Perez δέχτηκαν ποινή 5 δευτερολέπτων...

Ο Leclerc έσωσε την παρτίδα για τη Ferrari...

Εκτός αγώνα τέθηκε από νωρίς ο Verstappen που θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη...

 

Λόγω αυτής της επαφής με τον Albon, ο Hamilton δέχτηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων...

 

Βάθρο για τον Norris (πρώτη φορά στην καριερα του) και τη McLaren

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης