Την 9η νίκη της καριέρας του κατέκτησε ο BottasΜία νίκη που ίσως ούτε ο ίδιος να περίμενε κατάφερε να κατακτήσει ο Valtteri Bottas στο γκραν πρι της Ρωσίας.

Ο πιλότος της Mercedes εκμεταλλεύτηκε την ποινή του Hamilton, πάτησε το γκάζι όσο… ξέρει και τελικά χωρίς άγχος κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω των συμβάντων στην αρχή του αγώνα το αυτοκίνητο ασφαλείας και το αυτοκίνητο με τον γιατρό του αγώνα έκαναν με το καλημέρα την εμφάνισή τους

Δεύτερος ο Verstappen και 3ος o Hamilton

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen με Red Bull που έδειξε μόνο στο τέλος του αγώνα ότι μπορεί Χάλια για την Ferrari που τερμάτισε στην 6η και 13η θέση να κυνηγήσει την πρώτη θέση, όταν και άρχισε να μειώνει τη διαφορά από την κορυφή χωρίς όμως να πετύχει αυτό που θα ήθελε. Το βάθρο στη Ρωσία συμπλήρωσε ο Hamilton που τελικά δε κατάφερε να ισοφαρίσει των αριθμό νικών που έχει ο Schumacher στην ιστορία της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο πίσω τερμάτισαν οι, Perez και Ricciardo (ο οποίος δέχτηκε και αυτός ποινή 5 δευτερολέπτων) με Racing Point και Renault αντίστοιχα. Ο Leclerc έσωσε κάπως την εικόνα της Ferrari τερματίζοντας στην 6η θέση σε αντίθεση με τον Vettel που αρκέστηκε στην 13η…

Ο Hamilton σταματά σε λάθος σημείο και οι αγωνοδίκες του ρίχνουν επιπλέον ποινή...

Η διπλή ποινή στον Hamilton

Τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο Hamilton δέχτηκε όχι μία αλλά δύο ποινές των 5 δευτερολέπτων γιατί σταμάτησε Ο Bottas με τον Hamilton πίσω οδηγούσε πιο… γρήγορα!σε λάθος σημείο της πίστας με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο και στο πρώτο pit stop  να βρεθεί πολύ πίσω.

Την ίδια ώρα ο Bottas βρέθηκε στην πρώτη θέση και αμέσως έδειξε πως χωρίς το άγχος του Hamilton μπορεί να οδηγήσει πιο γρήγορα! Γύρο με τον γύρο έριχνε τα χρονόμετρα και μεγάλωνε τη διαφορά από τους διώκτες του και κυρίως από τον Verstappen που ακολουθούσε και ήταν ο μόνος που έδειχνε πως μπορεί να τον απειλήσει.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί στις 11 Οκτωβρίου στην Γερμανία.

 

Τα τελικά αποτελέσματα από το γκραν προ της Ρωσίας

Ο Hamilton προσπερνά με απίστευτη ευκολία τη Ferrari του Vettel

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης