Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την 62η νίκη της καριέρα του κατέκτησε ο HamiltonΗ φετινή Formula 1 μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και φαίνεται από αγώνα σε αγώνα.

Αυτό συνέβη και στο γκραν πρι στο Αζερμπαϊτζάν όπου άλλα περιμέναμε, άλλα είδαμε και τελικά νικητής αναδείχτηκε ο Hamilton με Mercedes που 3 γύρους πριν τον τερματισμό ούτε ο ίδιος θα το πίστευε.

Ακολούθησε ο Raikkonen με Ferrari και ο Perez με Force India.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Hamilton κέρδισε τον 4ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος


Μικρά απρόοπτα από την αρχή
Όλα ξεκίνησαν χωρίς σημαντικά απρόοπτα με εξαίρεση την επαφή που είχε ο Ocon με τον Raikkonen, με τον πρώτο να μένει εκτός αγώνα. Την ίδια ώρα εκτός μάχης τέθηκε και ο Sirotkin έπειτα από την επαφή που είχε με τον Alonso.

Τα παραπάνω έφεραν στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας όπου την ίδια ώρα ο Ισπανός πιλότος της McLaren με μόλις… 2,5 ελαστικά κατάφερε να μπει στα πιτς για αλλαγή ελαστικών και αλλαγή εμπρός μάσκας.

Κάπως έτσι πήγε στα πιτς ο Alonso κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά τελικά κατάφερε να τερματίσει 7ος

Red Bull vs Renault
Το αυτοκίνητο ασφαλείας κάθισε εντός πίστας για πέντε γύρους, οπότε και ξεκίνησε και πάλι ο αγώνας. Από εκείνη την ώρα καταλάβαμε και την σκληρή… κόντρα ανάμεσα στους πιλότους της Red Bull. Σφήνα όμως μπήκαν οι οδηγοί της Renault καθώς το σύστημα DRS δεν λειτουργούσε σωστά στα μονοθέσια της Red Bull.

Δυστυχώς όμως ένα κλατάρισμα στη Renault του Hulkenberg τον έθεσαν και αυτόν εκτός αγώνα. Λίγο αργότερα είδαμε και την οριακή επαφή από την κοκορομαχία, Ricciardo – Verstappen.

Ο Vettel προσπαθεί να περάσει, μπλοκάρει στα φρένα και χάνει 3 θέσεις...

Απίστευτα πράγματα…
Μέχρι εκείνη την ώρα την κούρσα οδηγούσε ο Vettel και όλα έδειχναν πως αυτός θα είναι ο μεγάλος Ο Bottas ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει και έπαθε λάστιχο…νικητής. Ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς πολλές αλλαγές μέχρι που ο Grosjean τέθηκε και αυτός εκτός μάχης (βρισκόταν στην 6η θέση) όταν έπεσε στις μπαριέρες μόνος του σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Όμως η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας και η κίνηση του Bottas να μπει στα πιτς, έφεραν τον πιλότο της Mercedes στην πρώτη θέση.

Ο Γερμανός θέλοντας να πάρει τη νίκη επιτέθηκε, αλλά έχασε τον έλεγχο στα φρένα μαζί και δύο θέσεις. Ο Bottas παρέμεινε πρώτος, ο Hamilton ακολούθησε και ο Raikkonen βρέθηκε στην τρίτη θέση. Και ενώ ο Bottas, τρεις γύρος πριν το πέσιμο της καρό σημαίας πήγαινε ολοταχώς για τη νίκη, ένα κλατάρισμα τον έθεσε εκτός μάχης.

H Μercedes του Βottas παθαίνει... λάστιχο και εγκαταλείπει ενώ βρίσκεται στην 1η θέση και μόλις 3 γύρους πριν τον τερματισμό

Πρώτος στην βαθμοόγία
Έτσι η νίκη πήγε στα χέρια του Lewis Hamilton ο οποίος πέρασε και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα ο Vettel έχανε τη θέση του από τον Perez. Απίστευτα πράγματα που είδαμε σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν!

Τα δύο μονοθέσια της Red Bull συγκρούονται μεταξύ τους...

Συγκρούστηκαν μεταξύ τους…
Στον αγώνα την παράσταση έκλεψαν τα δύο μονοθέσια της Red Bull με τους Ricciardo και Vertsappen να εγκαταλείπουν 9 γύρους πριν το πέσιμο τις καρό σημαίας. Οι δύο πιλότοι είχαν τη δική τους εσωτερική μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο μεν Αυστραλός ήθελε να περάσει τον Verstapen, ο δε Ολλανδός δεν άφηνε σε καμία περίπτωση. Τελικά η προσπάθεια του Ricciardo στον 42ο γύρο τον έφερε πάνω στο μονοθέσιο το ομόσταυλό του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο την ώρα που οι δυο τους βρισκόντουσαν στις θέσεις 4 και 5. 

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί το διάστημα 11-13 Μαΐου στην Ισπανία.

Για να δείτε αναλυτικά την βαθμολογία των οδηγών πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε αναλυτικά την βαθμολογία των κατασκευαστών πατήστε ΕΔΩ

H βαθμολογία των οδηγών μετα τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν (10 πρώτοι)

 
Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα
Οι κοκορομαχίες των δύο Red Bull είχαν άσχημη κατάληξη...

Ο Grosjean έπεσε στον τοίχο μόνος του και σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας

Η Ferrari τερμάτισε στις θέσεις 2 και 4
Απρόσμενη νίκη για την Mercedes
Πολύ δυνατή αλλά άτυχη η Renault που όμως πανηγύρισε την 5η θέση!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης