Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να πούμε Τέτοιους αγώνες θέλουμε να βλέπουμε…ότι είναι ένα βαρετό… πρωτάθλημα. Άλλα περιμένουμε, άλλα βλέπουμε και σίγουρα το θέαμα ικανοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό των εκατομμυρίων φιλάθλων.

Στον τρίτο αγώνα που διεξήχθη στην Κίνα, η νίκη του Ricciardo με Red Bull επιβεβαιώνει πως φέτος θα δούμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Ο Αυστραλός πιλότος, μόνο φαβορί δεν ήταν για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Όλα ξεκίνησαν στον 31ο γύρο όταν οι οδηγοί της Toro Rosso είχαν επαφή στον 31ο γύρο με αποτέλεσμα να μπει λίγο αργότερα στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Εκείνη την ώρα οι πιλότοι της Red Bull κατάφεραν να μπουν στα πιτς και η κίνηση αυτή αποδείχτηκε κορυφαία.

Ο Ricciardo στο βάθρο των νικητών...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To πάθος του Verstappen
Ο μεν Ricciardo με τον τρόπο του πέρασε όσους είχε μπροστά του, ενώ ο δε Verstappen, που θα Tην 6η νίκη της καριέρα του κατέκτησε ο Ricciardoμπορούσε να κερδίσει και τον αγώνα είχε τις… επαφές του, όταν προσπάθησε να προσπεράσει τους Hamilton και Vettel.

Με τον πιλότο της Ferrari όμως η κίνηση να τον προσπεράσει αποδείχτηκε από τους αγωνοδίκες επικίνδυνη. Τα δύο μονοθέσια ακούμπησαν, έκαναν τετ α κε και οι δύο πιλότοι έχασαν θέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν και σε συνδυασμό με ποινή 10 δευτερολέπτων να φέρουν τον Verstappen στην 4η θέση (5ος έπειτα από την ποινή).

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας άλλαξε την ροή του αγώνα

Τα πάνω – κάτω…
Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Bottas με Mercedes. Ο Φινλανδός πιλότος προσπάθησε όσο… Ο Verstappen δέχτηκε ποινή 10 δευτ. έπειτα από την επαφή που είχε με τον Vettel μπορούσε, δεν έκανε το κάτι παραπάνω και η θέση που κατέκτησε ήταν ότι καλύτερο για τον ίδιο και τον ομάδα του. Από την άλλη, ο Raikkonen με Ferrari προσπάθησε στο τέλος να προσπεράσει τον συμπατριώτη του, όμως δεν τα κατάφερε να τελικά αρκέστηκε στην 3η θέση και μία θέση στο βάθρο.

Τέταρτος τερμάτισε ο Verstappen, όμως από την ποινή που δέχτηκε βρέθηκε στην 5η θέση πίσω από τον Hamilton. Πιο πίσω ακολούθησε ο Hulkenberg (Renault) ενώ ο Alonso που προσπέρασε τον Vettel στον προτελευταίο γύρο τερμάτισε 7ος. Ο πιλότος της Ferrari έμεινε 8ος και αυτό διότι το μονοθέσιό του «τραυματίστηκε» από την επαφή που είχε με την Red Bull του Verstappen. Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Sainz και Mαgnussen.

O επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί το τριήμερο 27-29 Απριλίου στο Αζερμπαϊτζάν.

Για να δείτε την βαθμολογία των κατασκευαστών πατήστε ΕΔΩ

Τα τελικά αποτελέσματα από το γκραν πρι της Κίνας

H βαθμολογία των οδηγών μετά από 3 αγώνες (10 πρώτοι)

Η εκκίνηση ξεκίνησε χωρίς απρόοπτα
Η στρατηγική της Red bull να βάλει αμέσως στα πιτς τα δύο μονοθέσια όταν εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας αποδείχτηκε ιδανική..
O Alonso κάνει επίθεση στον Vettel και τον προσπερνά καθώς ο Γερμανός έτρεχε με 'τραυματισμένο' μονοθέσιο έπειτα από την επαφή που είχε με τον Verstappen

Η επαφή των οδηγών της Toro Rosso άλλαξε όλο τονν αγώνα...
Η στιγμή που Verstappen και Vettel ακουμπούν την ώρα που ο πιλότος της Red Bull προσπαθεί να περάσει...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης