Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μπορεί στις δοκιμές του Σαββάτου στο Μπαχρέιν να είδαμε μία Ferrari που έδειχνε πως θα… κατατρόπωνε την Mercedes, όμως στο σημερινό αγώνα είδαμε κάτι διαφορετικό.

Η Ferrari αντιμετώπισε προβλήματα, η Mercedes κινήθηκε όπως θα ήθελε και τελικά κατάφερε να πετύχει το απόλυτο 1-2, αλλά αυτή τη φορά με νικητή τον Hamilton και δεύτερο τον Bottas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καρό σημαία πέφτει και ο Hamilton είναι αυτός που την βλέπει πρώτος...

 

Έκοψε ταχύτητα

Από τον αγώνα στο Μπαχρέιν όμως θα μας μείνει η ατυχία του Leclerc να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη. Ο οδηγός της Ferrari βρισκόταν στην πρώτη θέση, ωστόσο λίγους γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας το κόκκινο μονοθέσιο έκοψε ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτιά. Μέσα στην ατυχία του όμως στάθηκε και… τυχερός εξαιτίας των εγκαταλείψεων των δύο μονοθεσίων της Renault.

Σε αυτό το σημείο της πίστας εγκατέλειψαν τα δύο μονοθέσια της Renault, με αποτέλεσμα να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας και με αυτό να ολοκληρωθεί ο αγώνας...

 

Προβλήματα στη Ferrari…

Αυτό συνέβη τρεις γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, οπότε και εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας Για πρώτη φορά στην καριέρα του ανέβηκε ο Leclerc…το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει πίσω από τον Leclerc ο Verstappen ο οποίος έδειχνε πως μπορούσε να τον προσπεράσει, ωστόσο τερμάτισε 4ος έχοντας πίσω του τον Vettel.

Άτυχος αποδείχτηκε και ο Γερμανός πιλότος της Ferrari που αντιμετώπισε και αυτός προβλήματα με το μονοθέσιό του όταν κατέρρευσε η εμπρός αεροτομή με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Μπορεί να κέρδισε ο Hamilton, ωστόσο το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Leclerc ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιο του και έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη

 

Διπλή εγκατάλειψη..

Την δεκάδα στο Μπαχρέιν συμπλήρωσαν οι, Norris (McLaren), Raikkonen (Alfa Romeo), Gasly (Red Bull), Και τα δύο μονοθέσια της Renault εγκατέλειψαν στο ίδιο σημείο 3 γύρους πριν το πέσιμο της καρί σημαίας…Albon (Toro Rosso) και Perez (Racing Point). Να σημειώσουμε πως τον έναν επιπλέον βαθμό, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, απέσπασε ο Leclerc.

Ένα από τα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η διπλή εγκατάλειψη των μονοθεσίων της Renault, τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας και μάλιστα στο ίδιο σημείο την ώρα που και οι δύο οδηγοί βρισκόντουσαν στην δεκάδα!

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα δοθεί στις 14 Απριλίου στην Κίνα.

 

Βαθμολογία Οδηγών

1. Bottas Mercedes 44
2. Hamilton Mercedes 43
3. Vertsappen Red Bull 27
4. Leclerc Ferrari 26
5. Vettel Ferrari 22
6. Raikkonen Alfa Romeo 10
7. Norris McLaren 8
8. Magnusen Haas 8
9. Hulkenberg Renault 6
10. Gasly Red Bull 4

 

Τα τελικά αποτελέσματα από το γκραν πρι στο Μπαχρέιν

 

Η άτυχη στιγμή του Vettel...

 

To όνομα Charles Leclerc θα μας απασχολήσει πολύ φέτος...

 

Η στιγμή της εκκίνησης όπου ο Vettel περνά τον Leclerc...

 

To δεύτερο 1-2 σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε η Mercedes...

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης