Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το γκραν πρι της Γερμανίας για τον Lewis Hamilton ο Hamilton και Mercedes πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας..οποίος με μονοθέσιο της Mercedes κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Ο Βρετανός αν και ξεκίνησε από την 14η θέση, εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες, τη βροχή αλλά και την εγκατάλειψη του Vettel και ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη.
To καλύτερο αποτέλεσμα πέτυχε η Mercedes εντός έδρας με τον Hamilton στην 1η θέση και τον Bottas στην 2η

Εκτός αγώνα ο Vettel
Πίσω του τερμάτισε ο Bottas και έτσι ο αγώνας εξελίχτηκε ιδανικά για την Mercedes που πέτυχε το απόλυτο αποτέλεσμα εντός έδρας. Το ίδιο δεν θα λέγαμε για τον Vettel ο οποίος εγκατέλειψε στον 52ο Ένα γλίστρημα έθεσε εκτός μάχης τον Vettel γύρο από ένα γλίστρημα που τον έβγαλε εκτός πίστας με αποτέλεσμα να κολλήσει στην αμμοπαγίδα. Το βάθρο της Γερμανίας συμπλήρωσε ο Raikkonen που έσωσε την παρτίδα για την Ferrari.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Verstappen με Red Bull σε αντίθεση με τον Ricciardo που εγκατέλειψε. Ο Hulkenberg βρέθηκε στην 5η θέση ενώ τον πιλότο της Renault ακολούθησε ο Grosjean με Haas. Οι Perez και Ocon αμφότεροι με Force India τερμάτισαν στις θέσεις 7 και 8 ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ericsson και Hartley με Sauber και Toro Rosso αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 θα συνεχιστεί στις 19 Ιουλίου στην Ουγγαρία.
Για να δείτε την βαθμολογία των κατασκευαστών πατήστε ΕΔΩ
Η βαθμολογία των οδηγών μετά τον αγώνα της Γερμανίας στο Χοκενχάιμ (10 πρώτοι)
Τα αποτελέσματα του γκραν πρι της Γερμανίας
Η άτυχη στιγμή του Vettel στον 52ο γύρο... Εκείνη την ώρα ο πιλότος της Ferrari ήταν πρώτος
Άτυχος και ο Ricciardo που εγκατέλειψε...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης